Doroti Streten nestvarnom lepotom privlačila je pažnju gdegod se našla, a na njene čari retko ko bi ostao ravnodušan. Međutim, kako se kasnije ispostavilo, njen izgled donosio joj je samo nevolje.

Plavokosa lepotica imala je samo 20 godina kada je bezdušno ubijena, a to je uradio njen suprug i menadžer Pol Snajder koji je isti dan počinio i samoubistvo.

Biznismen nije mogao da kontroliše svoju ljubomoru, niti da trpi da njegova lepa supruga bude uspešna. Zapravo, Doroti je došla u Holivud još sa 18 godina. Zapala je Hefu za oko i veoma brzo postala i "zečica godine". Međutim, njen glavni cilj bila je gluma, a prestižna titula otvorila joj je vrata glumačkog sveta.

Tada je već bila u braku sa Snajderom koji ju je varao na svakom koraku, a Hef je bio taj koji je pokušavao da je natera da ga ostavi. Doroti je Pola često nazivala "varalicom i svodnikom", a ohrabrena Hefovom podrškom njena želja da izađe iz toksičnog odnosa bila je sve jača.

Naravno da ovo nije odgovaralo njenom opsesivnom suprugu, pogotovo od kako se od njega dodatno udaljila ulaskom u aferu sa čuvenim filmsim režiserom Piterom, odnosno Petrom Bogdanovićem, koji je bio poznat po burnom ljubavnom životu.

Pesnikinja Poli Polat bila je njegova prva supruga, a Sibil Šepard njegova velika ljubav. Prvih nekoliko nedelja proveli su u neformalnom odnosu i osim Bogdanovičevog braka, prepreka im je bila i njena veza sa Elvisom Prislijem. Njihova ljubav i nije bila preterano jaka, pošto je glumicu veoma nervirala njegova zavisnost o drogi i alkoholu.

Njih dvoje su zajedno proveli sedam turbulentnih godina tokom kojih svađali, mirili, rastajali, a neki tvrde i tukli. Ostala je antologijska priča kako je Sibil, želeći da Pitera napravi ljubomornim, noć provela sa Džekom Nikolsonom. Kada je saznao da je bio iskorišćen kao sredstvo obračuna žene s njenim partnerom, potpuno je izgubio razum.

Kada su se ponovo sreli, Nikolson je pred prepunim restoranom Sibil u lice sasuo sve ono što misli o njoj i do današnjih dana nikada više nisu progovorili ni reč, ali je sa Bogdanovičem zapravo ostao u dobrim odnosima.

Kao što je ostavio bivšu ženu zbog atraktivne glumice, tako je i nju zamenio mlađom i još atraktivnijom zečicom Doroti Straten koja je gotovo instant pala na njegove čari. Međutim, iako je bila luda za Piterom, njen suprug Pol nije mogao da zamisli da se razvedu, i potpuno je poludeo kada je saznao za njenu aferu.

Pročitajte još: JEZIVA SMRT PLAYBOY ZEČICE I DAN-DANAS PROGANJA SVET: Nije dočekala 21. rođendan, a afera sa Srbinom ju je skupo koštala

Pojedine zečice svojevremeno su pokušale da objasne Hefu da je Doroti sa veoma opasnim čovekom, ali njega, kako su kasnije i priznale u dokumentarcu o Plejboj vili, jednostavno nije bilo briga.

Nažalost, u trenutku kada je Doroti konačno skupila snagu i zatražila razvod, Pol je pukao i sve se završilo krvlju. Susreli su se u njegovoj kući gde je živeo s dvojicom cimera, a upravo su oni pronašli njihova beživotna tela u Snajderovoj sobi. Policija je kasnije ustanovila da ju je Snajder silovao i ubio, a zatim istim pištoljem presudio sebi.

Njena tragična smrt šokirala je Holivud i ostavila traga kako na Bogdanoviču, koji je kasnije rekao da je bio "ludo zaljubljen" u nju, tako i na Hefneru.

"Hef nikad više nije bio isti. Deo njega je umro. Umro je deo svih nas jer nam je Doroti puno značila", otkrila je Cis Rande, nekadašnja Plejbojeva sekretarica.

Najskandaloznija veza

Ogromno iznenađenje bilo je kada se odjednom, nakon tragedije saznalo da se Bogdanovič ženi njenom rođenom sestrom Luiz. Plan je bio da se njihovo crkveno venčanje održi na proleće te godine u Los Anđelesu, ali je brak ranije sklopljen u Kanadi da bi nevesta koja je bila državljanke ove zemlje, mogla da sa suprugom živi u Los Anđelesu. Bogdanovič je pokrenuo proces da Luiz dobije stalni boravak u SAD.

Odbijeno je da se javnosti saopšte bilo kakve dodatne informacije o njihovoj vezi i ceremoniji venčanja.

Samo venčanje bilo je skandalozno - za večinu javnosti. Ulje na vatru dolila je majka Luiz Starten koja je tada pred vratima porodične kuće izjavila: "Plakala sam ranije, plačem i sada jer sam izgubila drugu ćerku".

Luiz i Piter su se retko pojavljivali u javnosti. Pratio ih je glas da je njihov brak farsa, ali njihov odnos nije zadesio nijedan skandal. I tako do razvoda 2001. godine.

Reditelj i glumica kojoj su mnogi predviđali blistavu karijeru, a koja se zbog venčanja sa Piterom odrekla glume, imaju dve ćerke Aleksandru Sašu i Antoniju koje su u svetu glumačke profesije.

Možda je neko i očekivao da će nakon skandaloznog venčanja uslediti buran brak, praćen pod lupom javnosti. Ali se desio drugačiji scenario. Skoro da nije bilo javnih nastupa supružnika, a ni reči o ljubavi osim Piterove izjave da je pored Luiz pronašao mir.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Plejboj RTS

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!