Princ Vilijam se pojavio sam na sinoćnoj 77. dodeli BAFTA nagrada u svojstvu predsednika organizacije. Njegova supruga, Kejt Midlton, nije prisustvovala događaju zbog oporavka nakon nedavne operacije abdomena. Iako je par ranije zajedno prisustvovao ovim manifestacijama, večeras je princ bio sam na crvenom tepihu. Par je prvi put zajedno prisustvovao BAFTA događaju 2017, kada je princeza od Velsa prvi put učestvovala, dok princ Vilijam ima ulogu pokrovitelja ovog događaja od 2010. godine.

Vidno je izgledao umorno i čak na tren i neraspoloženo na crvenom tepihu, a onda se pojavio osmeh na njegovom licu. Princ Vilijam pričao je sa Dejvidom Bekamom, Kejt Blančet pored koje je sedeo u prvom redu kao i sa brojnim fanovima.

"Žao mi je što Ketrin nije ovde, ona voli BAFTA", poručio je princ Vilijam.

princ Vilijam
Jordan Pettitt / Avalon / Profimedia 

Princ od Velsa koji je posvećen brizi o svojoj supruzi, ali i fokusiran na borbu oca Čarlsa sa rakom, rekao je da nije gledao ijedan od nominovanif filmova jer ima "druge stvari na umu".

"Još nisam pogledao "Barbie", naglasio je, a fanovi su mu rekli: "Morate da pogledate". Na kraju je poručio da se nada da će sve nadoknaditi i da će gledati filmove zajedno sa svojom suprugom koja se oporavlja.

Ovo je bio njegov prvi kraljevski angažman visokog profila nakon štop je počela dupla kriza izazvana zdravstvenim problemima Kejt i Čarlsa III. Najpre se mislilo da će propustiti večerašnji događaj, ali on je želeo da na ovom događaju kao predsednik BAFTA predstavlja sebe i svoju suprugu.

princ Vilijam
Jordan Pettitt / AFP / Profimedia 

Vilijam se sreo sa brojnim poznatim zvanicama među kojima je bila i glumica Kejt Blančet sa kojom se srdačno pozdravio.

Drugačija je večerašnja dodela nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umetnosti, kralj Čarls bori se sa rakom, Kejt Midlton se oporavlja, a pojavljivanju princa od Velsa prethodio je intervju princa Harija za ABC gde je poručio da voli svoju porodicu i da se nada da će očeva bolest ujediniti sve da bi dan kasnije istakao da bi pomogao sa službenim dužnostima ukoliko monarh to zatražio od njega.

Kejt Midlton i princ Vilijam
Rogers George / Sipa Press / Profimedia 

 Bonus video

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU Kurir TV

Izvor: Wanted A.N/ Blic Žena