Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 MILIJARDI ZA MUZIKU: Američki kongres izglasao pomoć nezavisnim stvaraocima zbog pandemijske krize

Od ukupno 900 milijardi dolara koju je američki Kongres namenio građanima Sjedinjenih Država kao pomoć usled krize izazvane pandemijom, deset je namenjeno muzičarima iz nezavisnih produkcija

  Izvor: Profimedia

Analitičari kažu da je današnji američki Kongres najrazjedinjeniji i najnefunkcionalniji od nastanka Sjedinjenih Država do danas. Ipak, čak i takav, uspeo je da izglasa pomoć građanima i poslovima pogođenim pandemijom u iznosu od čak 900 milijardi dolara.

 Male produkcije spadaju među prioritete, baš kao što je slučaj i sa malim biznisima
Male produkcije spadaju među prioritete, baš kao što je slučaj i sa malim biznisima
Izvor: Profimedia

To jeste dobra vest u vreme kada se svi pitaju kako će ekonomski sistem planete preživeti dugotrajni zastoj, ali ono što posebno privlači pažnju jeste da je od te sume čak 10 milijardi namenjeno pomoći nezavisnim muzičkim produkcijama, koje su, zbog nemogućnosti održavanja koncerata, pretrpele najteži udarac u sferi zabave i umetnosti.

Povezane vesti

Uprkos rovovskom ratu između republikanaca i demokrata, svima je bilo jasno da je ovakva vrsta pomoći naciji neophodna. Izglasani program uključuje i opraštanje kreditnih dugova ukoliko je novac utrošen u posao. Oko 15 milijardi namenjeno je pomoći koncertnim dvoranama i bioskopima širom Amerike.

 U pripremi je čak i program opraštanja kredita
U pripremi je čak i program opraštanja kredita
Izvor: Unsplash

Jedna od najmoćnijih nacija na svetu, očigledno, smatra da je kultura jedan od osnovnih stubova društva, što je ohrabrujuće u vreme kada se profit smatra božanstvom. I kao što je to do sad bio slučaj, očekuje se da je Amerika samo povukla nogu, te da će i druge zemlje slediti ovaj primer.

Možda će vas zanimati...

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije