Slavna glumica i zvezda kultne serije "Beverly Hills, 90210" Šenen Doerti, podelila je sa oboćavateljima sjajne vesti. Nakon godina i godina borbe sa rakom koji je nedavno metastazirao na kosti i mozak, došlo je do napretka, što je prkosilo svim očekivanjima. 

Dobre vesti otkrila je u razgovoru sa onkologom Aminom Mirhadijem. "Nalazim se na novoj terapiji protiv raka, i nakon četiri tretmana, nismo zaista videli razliku, i svi su želeli da promenim terapiju, a ja sam nekako bila u fazonu - nastavićemo sa ovim i videti", započela je Doerti. 

Šenen Doerti se oporavlja od bolesti.
instagram/theshando 

"Nakon šestog ili sedmog tretmana, stvarno smo videli da razbija krvno-moždanu barijeru. Za mene je to čudo. Bacila sam kockice i rekla: 'Nastavljamo'", rekla je Šenen koja nije precizirala o kakvom tipu tretmana je reč, ali nije krila svoj optimizam za dalje lečenje. 

"To što zapravo ruši tu krvno-moždanu barijeru zapravo je čudo tog leka, čudo... možda je Bog intervenisao i rekao: 'Ja ću joj dati pauzu'".

"Ponekad tražite čuda na svim pogrešnim mestima, a ona su pred vašim nosem", rekla je.

Šenon Doerti je progovorila o borbi sa rakom.
Shutterstock 

Podsetimo, Doerti su pronašli rak još 2015. godine, i nakon hemioterapije bio je u remisiji od 2017. Međutim, 2020- bolest se vraća, i tada je već bio u četvrtom stadijumu.

Početkom 2023. glumica odlazi na tešku operaciju mozga nakon što je kancer metastazirao, i u isto vreme saznaje da je njen suprug vara već dve godine, kako će se ispostaviti, sa njegovom menadžerkom.

"Otišla sam na operaciju rano ujutru i ušla sam nakon što sam saznala da je moj brak u suštini završen, da je moj muž imao aferu dve godine", rekla je ona i dodala da se kolebala za intervenciju, iako je njen suprug želeo da to ipak uradi. "Nisam mogla da idem na tu operaciju sa njim kraj sebe. Osećala sam se tako izdano", dodala je.

Šenon Doerti je saznala da je muž vara dok se spremala za operaciju.
Instagram 

"Na kraju dana, osećala sam se neverovatno nevoljeno od nekoga sa kim sam bila 14 godina, od nekoga koga sam volela svim srcem", nastavila je Doerti, dodajući da su je kroz operaciju podržali mama, brat i najbolji prijatelj.

Pročitajte još: BIVŠI SE LJUTIO ŠTO ONA IMA RAK PA NEMAJU ODNOSE: Glumica koja umire sada se dotakla i muža zbog kog je dobila otkaz

Neverovatno je i da je samo godinu dana nakon što je glumici pronađen rak, njen muž tužio njenog menadžera Stivena Blata tvrdeći da je on nebrigom za njeno zdravlje uništio njihov se*sualni život, pisao je TMZ. Ona je zbog nemara Blata ostala bez zdravstvenog osiguranja, pa ga je i sama tužila i nagodili su se za 15 miliona dolara.

Šenen Doerti je varao muž.
Instagram 

Svojevremeno je otkrila i da piše oproštajna pisma i snima video zapise za svoje najbliže i da je pronašla pesmu koju želi na sahrani.

Reč je o poznatoj pesmi ‘Tears in Heaven’ koja važi za jednu od najvećih balada u istoriji rock’n’rolla, a odlučila je i u čemu želi biti sahranjena.

Šenen Doerti je otkrila u čemu želi da je sahrane.
printscreen/youtube/Entertainment Tonight 

"Znam u čemu želim da odem na drugi svet. Spremila sam haljinicu koju sam dobila od jedne od najboljih prijateljica pre nekoliko godina. U njoj se osećam posebno. Želim da budem lepa. Želim svima da ostanem u najboljem sećanju. Trudim se poslednjih meseci i da ispravim neke odnose, razgovaram sa ljudima koje sam povredila – svesno i nesvesno. Želim da živim život koji imam punim plućima i uživam u ovo malo vremena koje mi je ostalo", rekla je glumica pre izvesnog vremena.

U oktobru 2023. je Doerti otkrila da se rak proširio na njene kosti, ali je poručila svima da "nije završila sa životom", te da će se boriti i dalje.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Šenon Doerti o raku Instagram/people

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!