Jedna od najsupešnijih modela sveta i zvanično manekenka sa najlepšim licem Bela Hadid, mesecima se nije mogla videti u javnosti. Čak je i poprilično smanjila aktivnost na društvenim mrežama, a jedino kada se oglašavala bilo je da javno pruži podršku Palestini, s obzirom da upravo odatle vuče korene. 

Međutim, mimo toga, lepa "palestinska princeza", kako je još zovu, nije se mogla videti na događajima ili revijama. Razlog je bila njena borba sa lajamskom bolešću koja je dovela i do problema sa mentalnim zdravljem, te se manekenka povukla u ilegalu. 

Ipak, paparaci su je sada konačno uslikali i to ispred ulaza u zgradu u kojoj živi njena sestra Điđi Hadid, a slavna lepotica blistala je kao nikada do sada. 

Bela Hadid ispred stana svoje sestre.
Said Elatab / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Bela je nosila belu trenerku i top i braon mantil, a izgledala je zdravije i zadovoljnije nego što je to mesecima unazad bio slučaj. 

U licu je delovala svežije i odmornije, što je naročito obradovalo njene fanove koji su bili zabrinuti zbog manekenkinog narušenog zdravlja

Podsetimo, ona je pre nekoliko meseci otkrila svoje stanje serijom fotografija koje su otkrile detalje njene borbe sa lajamskom bolešću koju ima od 2012. godine. Ona je pre nekoliko meseci izgubila jedan zub usled komplikacija sa obom bolešu, kada se infekcija širila u njenoj vilici.

Bela Hadid zabrinula je sve objavama o bolesti.
Instagram 

Nažalost, Borelija, kako se ovo oboljenje još zove, a koje prenose zaraženi krpelji, kako je tada istakla "napada zube, vilicu, mozak, kičmu, kosti i ceo nervni sistem".

"Svaka manja trauma, bilo fizička ili psihička, može da pogorša bolest. Moja vilica je upaljena kad god sam pod stresom ili previše radim. Nekim danima je u redu, ali neki dani su teški. Ali sada me vilica neizdrživo boli. Sutra ću izvaditi ovaj zub", rekla je Bela nedavno.

BELA HADID ZBOG BOLESTI OSTAJE BEZ ZUBA TikTok/babybella777

Nakon toga je objavila nekoliko potresnih storija na kojima se vidi njeno izmučeno telo, a sada je podelila nove slike koje su jasno pokazale kroz šta je žena sa najlepšim licem morala da prođe.

Pročitajte još: ŽENA SA NAJLEPŠIM LICEM POKAZALA DETALJE UŽASNE BOLESTI: Zbog krpelja ostala bez zuba, a dnevno oseća barem 10 simptoma

Bela Hadid je prošla pakao zbog lajamske bolesti.
instagram/bellahadid 

Fotografije su otkrile njenu iscrpljujuću, napornu bitku i umor koji se kriju iza glamura i ogromnog uspeha, tolikog da je postala najtraženiji supermodel na svetu.

Na nekoliko fotografija vidi se kako su infuzije pričvršćene Beli za ruku, dok je na drugima ona na različitim pregledima ili joj medicinske sestre vade krv. Takođe, manekenka je hrabro podelila i one slike na kojima je vidno iscrpljena i malaksala, u potpunosti bez šminke i u kućnom izdanju.

Bela Hadid je zbog bolesti primala infuzije i lekove.
instagram/bellahadid 

Na fotografijama se vidi i medicinska dokumentacija koja datira još iz 2014, kada je Bela imala simptome lajmske bolesti već nešto više od godinu dana. Bela se tu žali na kontinuirani umor, probleme sa pamćenjem, probleme sa pažnjom, poteškoće sa spavanjem i depresiju.

"Mala ja koja je toliko patila bila bi ponosna na odraslu mene jer nikada nisam odustala od sebe", započela je Bela svoje izlaganje na društvenim mrežama.

"Moje stanje se pogoršalo vremenom dok sam naporna radila, pokušavajući da učinim sebe, svoju porodicu i ljude koje me podržavaju ponosnim. To je uzelo danak na način na koji ne mogu da objasnim. Biti toliko tužan i bolestan, a imati toliko blagoslova i privilegija oko sebe je verovatno najzbunjujuća stvar ikada. Ono što želim da vam svima kažem jeste da sam ja dobro i da ne morate da brinete i da ne bih ništa od ovoga menjala. Da moram ponovo da prođem kroz sve ovo, da bih došla do ovde, do ovog tačnog trenutka u kome se trenutno nalazim, sa svima vama, uradila bih sve to ponovo. To me je napravilo onim što sam danas.

Bela Hadid je svakodnevno osećala ogroman broj simptoma.
instagram/bellahadid 

Imam toliko zahvalnosti za život i vidim toliko perspektive, tako da je sve ovo - hronična bolest, tretmani, skoro 15 godina nevidljive patnje, sve to je vredelo, ako budem u mogućnosti, daće Bog, da živim doživotno širenje ljubavi i da budem ono što zaista jesam, po prvi put ikada", napisala je Bela između ostalog.

Bela Hadid bila je u izrazito lošem stanju.
instagram/bellahadid 

Inače, manekenki su otkrili Lajamsku još davne 2012. godine. U rasponu od fizičkih do mentalnih, Hadid kaže da njeni simptomi uključuju nepravilan rad srca, poteškoće sa disanjem, nesanicu, glavobolje, umor, anksioznost, osetljivost na svetlost i buku, disfunkciju štitne žlezde, kandidu, utrnulost, otežano hodanje, konfuziju, maglu u mozgu i bolove u zglobovima.

"Svakodnevno osećam najmanje 10 ovih simptoma... pošto sam verovatno imala 14 godina, ali agresivnije kada sam napunila 18 godina", opisala je Bela svojevremeno svoje stanje.

Srećom, čini se da je bolest konačno pod kontrolom jer slavna lepotica izgleda bolje nego ikad, te ostaje samo da se nadamo da joj se bolest neće aktivirati ponovo.

Shutterstock, Instagram Manekenka nekad i sad

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Bela Hadid TikTok/babybella777

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!