Bela Hadid dugo se nije mogla videti u javnosti. Izostala je sa velikih događaja, kao što je bio festival u Kanu, i mnogih drugih, a čak i na mrežama nije bila toliko aktivna. 

Sada je iznenadila pratioce serijom fotografija koje su otkrile detalje njene borbe sa lajamskom bolešću sa kojom se bori još od 2012. godine. Ona je pre nekoliko meseci izgubila jedan zub usled komplikacija sa obom bolešu, kada se infekcija širila u njenoj vilici.

Nažalost, Borelija, kako se ovo oboljenje još zove, a koje prenose zaraženi krpelji, kako je tada istakla "napada zube, vilicu, mozak, kičmu, kosti i ceo nervni sistem".

"Svaka manja trauma, bilo fizička ili psihička, može da pogorša bolest. Moja vilica je upaljena kad god sam pod stresom ili previše radim. Nekim danima je u redu, ali neki dani su teški. Ali sada me vilica neizdrživo boli. Sutra ću izvaditi ovaj zub", rekla je Bela nedavno.

Nakon toga je objavila nekoliko potresnih storija na kojima se vidi njeno izmučeno telo, a sada je podelila nove slike koje su jasno pokazale kroz šta je žena sa najlepšim licem morala da prođe. 

Bela Hadid pokazala je detalje užasne borbe.
Instagram 

Fotografije su otkrile njenu iscrpljujuću, napornu bitku i umor koji se kriju iza glamura i ogromnog uspeha, tolikog da je postala najtraženiji supermodel na svetu.

Na nekoliko fotografija vidi se kako su infuzije pričvršćene Beli za ruku, dok je na drugima ona na različitim pregledima ili joj medicinske sestre vade krv. Takođe, manekenka je hrabro podelila i one slike na kojima je vidno iscrpljena i malaksala, u potpunosti bez šminke i u kućnom izdanju.

Bela Hadid pokazala je detalje borbe.
instagram/bellahadid 

Na fotografijama se vidi i medicinska dokumentacija koja datira još iz 2014, kada je Bela imala simptome lajmske bolesti već nešto više od godinu dana. Bela se tu žali na kontinuirani umor, probleme sa pamćenjem, probleme sa pažnjom, poteškoće sa spavanjem i depresiju.

"Mala ja koja je toliko patila bila bi ponosna na odraslu mene jer nikada nisam odustala od sebe", započela je Bela svoje izlaganje na društvenim mrežama.

"Zahvalna sam mojoj mami koja je čuvala sve moje medicinske kartone, bila tu uz mene, nikada me nije napuštala, štitila me je, podržavala, a iznad svega verovala je u mene dok sam prolazila sve ovo.

Moje stanje se pogoršalo vremenom dok sam naporna radila, pokušavajući da učinim sebe, svoju porodicu i ljude koje me podržavaju ponosnim. To je uzelo danak na način na koji ne mogu da objasnim. Biti toliko tužan i bolestan, a imati toliko blagoslova i privilegija oko sebe je verovatno najzbunjujuća stvar ikada. Ono što želim da vam svima kažem jeste da sam ja dobro i da ne morate da brinete i da ne bih ništa od ovoga menjala. Da moram ponovo da prođem kroz sve ovo, da bih došla do ovde, do ovog tačnog trenutka u kome se trenutno nalazim, sa svima vama, uradila bih sve to ponovo. To me je napravilo onim što sam danas.

Bela Hadid bori se sa lajamskom od 2012.
instagram/bellahadid 

Imam toliko zahvalnosti za život i vidim toliko perspektive, tako da je sve ovo - hronična bolest, tretmani, skoro 15 godina nevidljive patnje, sve to je vredelo, ako budem u mogućnosti, daće Bog, da živim doživotno širenje ljubavi i da budem ono što zaista jesam, po prvi put ikada", napisala je Bela između ostalog.

Bela Hadid je dobijala infuziju.
instagram/bellahadid 

Inače, manekenki su otkrili Lajamsku još davne 2012. godine. U rasponu od fizičkih do mentalnih, Hadid kaže da njeni simptomi uključuju nepravilan rad srca, poteškoće sa disanjem, nesanicu, glavobolje, umor, anksioznost, osetljivost na svetlost i buku, disfunkciju štitne žlezde, kandidu, utrnulost, otežano hodanje, konfuziju, maglu u mozgu i bolove u zglobovima.

Bela Hadid je pokazala detalje svoje borbe.
instagram/bellahadid 

"Svakodnevno osećam najmanje 10 ovih simptoma... pošto sam verovatno imala 14 godina, ali agresivnije kada sam napunila 18 godina", opisala je Bela svojevremeno svoje stanje.

Bela Hadid u bolnici.
instagram/bellahadid 

Zbog svega što se dešavalo i simptoma koji su napredovali, Bela je raskrstila i sa alkoholom, a početkom proleća javljeno je da pet meseci nije okusila alkoholna pića. Ipak, iako je prestala da konzumira alkohol koji je krivila umnogome za svoja depresivna stanja, njeni problemi sa mentalnim zdravljem nisu prestali.

Bela Hadid u bolnici.
instagram/bellahadid 

"Svi vi koji se mučite, molim vas, upamtite to. Ponekad je sve što treba da čujete to da niste sami" napisala je Bela na Instagramu svojevremeno. "Od mene vama: niste sami. Volim vas, vidim vas, čujem vas."

Bonus video:

Bela Hadid TikTok/babybella777

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!