U toku je još jedan festival u Kanu, međutim na crvenom tepihu je izostala ona koja je bila sinonim za ovu svečanost, slavna manekenka Bela Hadid. Zapravo, jedna od najlepših žena svih vremena, i zvanično manekenka sa najlepšim licem mesecima se ne može videti kako na doagađajima, tako ni u javnosti, dok se i na mrežama retko kada oglašava.

Razumljivo, mnogi su bili zabrinuti i pokušavali da odgonetnu šta se dešava, a odgovor bi mogao da se krije u onome što se dešavalo u poslednje vreme. Naime, Bela se već neko vreme muči sa lajamskom bolešću od kako ju je ujeo krpelj. 

Bela Hadid dugo se ne može videti u javnosti.
Cobra Team/Mega Agency / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Koliko je bolest uznapredovala pokazala je i sama na svom Instagram profilu deleći fotografije sa terapija. Prizori su mnoge zabrinuli, a pored toga ona je pre izvesnog vremena otkrila i probleme sa zubom

GDE JE ŽENA SA NAJLEPŠIM LICEM: Ujed krpelja ju je koštao zuba, a zbog majke monstruma  operisala je nos da bi bila lepa
Instagram 

"Nove informacije o zubu!", započela je Bela. "Imala sam manju infekciju ispod zuba, i to pored onog za kojeg sam mislila da je onaj koji me boli (taj je dobar), a u pitanju je onaj na kojem sam popravljala kanal zuba pre oko godinu dana", nastavila je da objašnjava manekenka.

"Nastavilo je da se širi i izazvalo infekciju vilice. Mesecima osećam da treba da izvadim ovaj zub, izlečim druge, jer ako to ne urade, mene će morati da vade iz svega. Molim vas slušajte svoje telo", rekla je Hadid na kraju uz video na kojem je podbula, sa ogromnim podočnjacima koji su posledica upaljene vilice.

BELA HADID ZBOG BOLESTI OSTAJE BEZ ZUBA TikTok/babybella777

"U suštini, bol od živca mi se od vilice raširio po telu, do limfnih čvorova. Ovaj bol, čoveče... To je nešto sasvim drugačije. Potpuno drugačije", rekla je Bela fanovima. "Stvarno drugačije".

Ona je ispričala i da se oseća i izgleda loše, kao i da joj izbijaju akne. "Zbog svega toga ne mogu da se pogledam u ogledalu ili da se slikam u poslednje vreme, zaista želim da se ispovraćam kad god vidim sebe", rekla je Bela. "Godine i godine ovoga. Ako se sredim, možda pokušam zbog devojaka, ali, čoveče, baš je teško baviti se ovim poslom dok izgledaš i osećaš se ovako."

Bela Hadid pokazala je otečeno lice zbog zuba.
TiKTok 

Nažalost, Borelija, kako se ovo oboljenje još zove, a koje prenose zaraženi krpelji, kako je istakla "napada zube, vilicu, mozak, kičmu, kosti i ceo nervni sistem".

"Svaka manja trauma, bilo fizička ili psihička, može da pogorša bolest. Moja vilica je upaljena kad god sam pod stresom ili previše radim. Nekim danima je u redu, ali neki dani su teški. Ali sada me vilica neizdrživo boli. Sutra ću izvaditi ovaj zub", dodala je Bela na kraju.

Bela Hadid imala je probleme sa lajamskom bolešću.
pritnscreen/instagram 

Inače, manekenki su otkrili Lajamsku još davne 2012. godine. U rasponu od fizičkih do mentalnih, Hadid kaže da njeni simptomi uključuju nepravilan rad srca, poteškoće sa disanjem, nesanicu, glavobolje, umor, anksioznost, osetljivost na svetlost i buku, disfunkciju štitne žlezde, kandidu, utrnulost, otežano hodanje, konfuziju, maglu u mozgu i bolove u zglobovima. "Svakodnevno osećam najmanje 10 ovih simptoma... pošto sam verovatno imala 14 godina, ali agresivnije kada sam napunila 18 godina", opisala je Bela svojevremeno svoje stanje.

Zbog svega što se dešavalo i simptoma koji su napredovali, Bela je raskrstila i sa alkoholom, a početkom proleća javljeno je da pet meseci nije okusila alkoholna pića. Ipak, iako je prestala da konzumira alkohol koji je krivila umnogome za svoja depresivna stanja, njeni problemi sa mentalnim zdravljem nisu prestali. 

"Svi vi koji se mučite, molim vas, upamtite to. Ponekad je sve što treba da čujete to da niste sami" napisala je Bela na Instagramu svojevremeno. "Od mene vama: niste sami. Volim vas, vidim vas, čujem vas."

Bela Hadid imala je mentalnih problema.
pritnscreen/instagram 

Inače, manekenku nije moguće videti nigde od aprila kada je radila i poslednja fotografisanja, a osim Kanskog festivala propustila je i Met galu što nikad do sada nije bio slučaj. 

Bela na Instagramu često deli sadržaj sa konjima koji joj očigledno nedostaju, te je uz svoj stari snimak na kojem jaše u prirodi napisala: "Sanjam o ovome". Mnogi su mišljenja da zbog komplikacija sa bolešću manekenka više ne može da izlaže telo ovakvim aktivnostima. 

Očekivano, mnogi su i krivili njenu majku Jolandu za deo onoga što Bela prolazi. Poznato je da je manekenka uvek bila u senci starije sestre Điđi koja je bila Jolandina kopija i koju je nekadašnji model otvoreno favorizovala. Bela je čak sa 14 godina operisala nos, da bi tek nedavno priznala da se sada zbog toga kaje. 

Čak i kada je postala jedna od najuspešnijih i najplaćenijih manekenki, čak i uspešnija od sestre Điđi, Jolandi to nije bilo dovoljno, te je i dalje isticala stariju naslednicu kao "omiljenu". 

Bela Hadid postala je najplaćenija manekenka.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Da li u svemu ovome leži koren problema lepe Bele niko ne može da tvrdi sa sigurnošću, te ostaje samo da se nadamo da će manekenki uskoro biti bolje, te da ćemo je ponovo gledati kako vlada pistama.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!