Manekenka Bela Hadid priznala je na TikToku i instagramu da je ne pije već pet meseci. Podsetimo, ona je još početkom prošle godine priznala da pati od anksioznosti i depresije, te da je tugu i sve što je osećala utapala u alkoholu. Zbog svega je završila i na rehabilitaciji.

Da njeni problemi sa pićem nisu naivni svedoči i to što je u prošlosti bila uhapšena zbog vožnje u pijanom stanju. Bela je u intervjuu za InStyle priznala da je morala da prestane da pije kada je shvatila da su se stvari otrgle kontroli.

- Volela sam alkohol i došlo je do tačke kada sam čak i ja počela da otkazujem noćne izlaske kada sam osećala da neću moći da se kontrolišem, rekla je svojevremeno.

Hadid je dodala i da je postalo puno teže podići čašu nakon što joj je lekar pokazao snimke koji otkrivaju učinke alkohola na mozak. Za pomenuti portal rekla i da planira da ostane trezna u budućnosti.

Bela Hadid više ne pije.
Cobra Team/Mega Agency / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

- Ne osećam potrebu više za pićem jer znam kako će to uticati na mene u 3 ujutro kada se probudim s užasnom teskobom razmišljajući o toj stvari koju sam rekla pre pet godina kada sam završila srednju školu, priznala je Bela.

- Postoji samo taj beskrajni učinak u suštini, bol i stres zbog onih nekoliko pića koja nisu bila baš previše, dodala je manekena.

Samo par meseci pre toga, Hadid je takođe progovorila o svojim teškim borbama sa mentalnim zdravljem u intervju za WSJ. Manekenka je priznala da je bila na 'čudnom' mestu psihički, te da joj je bio izazov čak i da izađe iz kuće i obuče garderobu, posebno još uz muku s paparacima koji bi je čekli ispred kuće.

Bela Hadid teško se nosila sa depresijom i anksioznošću.
Instagram 

- Moja socijalna anksioznost mi se polako šunjala i rasla uz mene kako sam zagazila u dvadesete. Bilo mi je sve teže da izađem, a da ne popijem jedno piće kako bih smirila živce, što je činilo da poželim da uopšte ne izađem, tako da sam samo bila u hibernaciji između poslova, objasnila je manekenka i dodala:

- S životom koji neprestano gura društveni režim, zajedno s radom po 13 sati, svaki dan, znala sam da ovo nije održiv život za mene. Trebalo mi je mnogo vremena da to shvatim, ali imala sam dovoljno slomova i sagorevanja da naučim ovo: ako dovoljno radiš na sebi, provodiš vreme sam da bi razumeo svoje traume, okidače, radosti, i rutinu, uvek ćete moći da razumete ili da naučite više o sopstvenom bolu i kako da se nosite sa njim. To je sve što možete da tražite od sebe, zaljučila je tada Bela Hadid.

Inače, zanimljivo je da je Bela 2021. postala jedan od osnivača jednog brenda bezalkoholnog pića, nakon što je priznala da joj to pomaže kod napada anksioznosti, ali i moždane magle koju ima zbog Lajamske bolesti, ali i sindroma "izgaranja" zbog toga što radi bez prestanka.

Bela Hadid redovno je pila.
Eliot / Starface / Profimedia 

Kada je na TikToku priznala da je trezna pet meseci, Beli su mnogi aplaudirali, ali je ponovo načeta i tema odnosa sa majkom. Naime, mnogi se nisu mogli oteti utisku da manekenki i dalje "majka iz pakla" kreira život. Tako je svojevremeno Bela operisala nos sa 14 jer je izgledala kao njen otac iz Libije. 

Sa druge strane Điđi je bila zlatno dete, koje je Jolanda "gurala" u svet modelinga. Stekao se utisak da je Bela sve ove godine jurila za slavom samo jer je to bio način da je majka zavoli, a na tom putu potpuno je promenila svoj lik kako bi i ona bila "savršena", kako je Jolanda od nje očekivala.

BEla Hadid teško se nosila sa stresom.
pritnscreen/instagram 

Sve to, vodilo ju je u dalji mrak, zbog čega mnogi smatraju da su porodične situacije takođe doprinele da spas traži u alkoholu, a šta je prava istina, zna samo Bela.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!