Već smo vam pisali o listi od 10 slavnih žena koje su naučno savršeno lepe, koju je sačinio čuveni estetski hirurg dr Džulijan de Silva uz pomoć matematičkih proračuna. Glavno "pravilo" bilo je da se ispoštuje zlatni presek.

Kako biste proverili da li spadate u grupu najlepših ljudi, izmerite dužinu i širinu lica, a zatim podeliti prvi broj sa drugim. Ako je rezultat 1,62 (Phi broj), vaše lice je savršeno.

Trebalo bi da uzmete u obzir i druga merenja, kao što je rastojanje između donje tačke brade i vrha nosa, rastojanje između vrha nosa i tačke između očiju i rastojanje između tačke između očiju i linija kose na čelu. Ako su ova 3 broja jednaka, veruje se da je ova osoba lepa.

Možete izračunati i druge udaljenosti (savršen rezultat je isti Phi broj):

  • podelite širinu usana po njihovoj dužini
  • podelite dužinu nosa njegovom širinom

Pored toga, morate obratiti pažnju na sledeće aspekte. Dužina uha treba da bude jednaka dužini nosa, dok širina oka treba da bude jednaka razmaku između očiju.

Dr De Silva sastavio je listu poznatih žena čija su lica blizu savršenstva. Lista je sastavljena na osnovu njihove lepote, koja je izračunata pomoću skale od 100 poena. Prvo mesto mnoge je prošli put mnoge naljutilo jer je u pitanju lepotica koja je godinama na meti kritika upravo zbog mnogobrojnih estetskih korekcija sa kojima je krenula još sa 14 godina. Međutim, da li je ista situacija i kada lepotice prikažemo bez šminke? Odlučili smo da ovog puta pokažemo njihove fotografije bez šminke, a vi procenite ko je zaslužio da se nađe na listi.

10. Kara Delevinj - 89,99 

9. Keti Peri - 90.08

8. Natali Portman - 90,51

7. Skarlet Johanson - 90,91

Pročitajte jpš: 10 ŽENA ZA KOJE NAUKA KAŽE DA SU SAVRŠENO LEPE: 1. mesto mnoge NALJUTILO, a sve zbog onoga na šta je prisiljena sa 14

6. Kejt Mos - 91.05

5. Tejlor Svift - 91,64

4. Arijana Grande - 91,81

3. Amber Herd - 91,85

2. Bijonse - 92,44

1. Bela Hadid

Bela Hadid je inače proglašena za najlepšu ako je verovati naučnicima sa čak 94,35 %. Međutim, mnogi su joj zamerali operacije jer je činjenica da ranije nije izgledala kao danas. 

Sa 14 je operisala nos, a primetne su i druge intervencije. 

Ipak, jedno morate priznati - Bela je apsolutni pobednik kada je reč o kategoriji "bez šminke" i zasluženo drži prvo mesto, jer je neverovatno kako izgleda bez mejkapa. 

Šta vi kažete, ko od prelepih žena sa liste zaslužuje da je više na lestvici? Pišite nam mišljenje u komentarima.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Dženifer Lopez bez šminke Instagram/jlo

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!