Kako piše Indenpendent, dr. Džulijan De Silva iz Centra za naprednu estetsku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu koristio je tehnike mapiranja lica kako bi otkrio ko ima najlepše lice na svetu.

De Silva je svoje istraživanje počeo još 2016. i upotrebio grčki zlatni presek lepote koji iznosi 1,618, inače poznat kao "Fi"(Phi). Presek određuje ono što se smatra savršenom razmerom crta lica. Po ovoj teoriji, Amber Herd je dostigla impresivnih 91,85 odsto preklapanja sa "savršenim" modelom.

Amber Herd je dostigla impresivnih 91,85 odsto preklapanja sa "savršenim" modelom.
Shutterstock 

- Grci su otkrili da se taj presek pojavljuje svuda u prirodi i hiljadama godina se smatralo da sadrži tajnu formulu najlepših lica sveta - objasnio je De Silva, u razgovoru za "US Weekly, pa dodao:

Instagram Slavna glumica važi za najlepšu na svetu

- Dugo se smatralo da presek Fi od 1,618 krije tajnu lepote, ali sada s računarskim mapiranjem možemo izračunati kako se to odnosi na prave žene.

Kim Kardašijan ima najbolje obrve
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Koristeći iste tehnike, De Silva je takođe otkrio da Kim Kardašijan ima najbolje obrve, Skarlet Johanson najbolje oči, a Emili Ratajkovski najsavršenije usne.

Emili Ratajkovski ima najsavršenije usne.
Showbit.com / ShowBit / Profimedia 

De Silva je takođe stvorio 'savršeno' lice koristeći "nos Amber Heard, obrve Kim Kardašijan, oči Scarlet Johanson, Rijanin oblik lica, usne Emili Ratajkovski i čelo Kejt Mos".

Kejt Mos ima savršeno čelo
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!