Izabel Ađani, jedna od najlepših žena iz sveta filma osuđena je na zatvorsku kaznu u trajanju od dve godine i novčanu kaznu od 250.000 evra zbog utaje poreza, potvrdio je Variety.

Jedna od najcenjenijih francuskih umetnica proglašena je krivom jer je bila prijavljena u Portugaliji 2016. i 2017. godine kako bi izbegla plaćanje poreza u Francuskoj, a potom je uplatila 120.000 evra na račun u Sjedinjenim Američkim Državama bez prijave i predstavljanja donacije od dva miliona dolara kao zajam, navodi AFP.

Izabel Ađani, koja je bila nominovana za Oskara za svoje uloge u filmovima "KIamil Klode" i "Priča o Adeli H" negirala je sve ove tvrdnje i planira da podnese žalbu, izjavio je njen advokat Olivije Pardo.

Izabel Ađani je osuđena na dve godine zatvora.
Capital Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Tužioci su najpre u oktobru tražili uslovnu kaznu od 18 meseci i novčanu od 250.000 evra, ali su sudije potom izrekle veću.

"Zaprepašćeni smo ovom presudom", kaže glumičin advokat. "Izabel Ađani nije mogla da prisustvuje suđenju, a mi smo tražili da se odloži kako bi mogla da bude saslušana, ali to nije dozvoljeno. Nemilosrdno je gone."

Istraga protiv Izabel Ađani pokrenuta je 2016. godine, nakon što se ime glumice pojavilo u Panamskim papirima.

Uprkos ovim problemima, karijera francuske umetnice cveta proteklih godina. Upravo je igrala u Netfliksovom hitu "Voleuses", a nedavno je zabeležila glavnu ulogu u filmu "Petra von Kant", koji je otvorio Berlinski filmski festival 2022.

Pročitajte još: OMILJENA GLUMICA SPAVALA JE S TUĐIM MUŽEM DOK MU SE ŽENA PORAĐALA Sada sa novim slavi a optužili je da mu je ubila majku

No, iako joj trenutno karijera cveta, problemi sa sudom nisu jedino loše što joj se u životu desilo. 

Izabel Ađani je oduvek krila svoj život.
Shutterstock 

Francuskinju egzotične pojave oduvek je pratio i veo misterije - nikada nije rade volje davala intervjue, i čuvala je svoj privatni život samo za sebe, iako je teško uspevala da ga sakrije. No, sama o istom nijednog trenutka u višedecenijskoj karijeri nije rekla, sem jednom, kada je napravila skandal planetarnih razmera.

Naime, Izabela je imala samo jedan zvaničan brak, ali ukupno osam ozbiljnih i velikih ljubavi, mada samo jednu pravu, i još ko zna koliko platonskih i prolaznih.

Njen život obeležila je šestogodišnja veza sa trostrukim oskarovcem Danijelom Dej Luisom, sa kojim ima i sina, a koji ju je ostavio trudnu, i to bez ijedne reči oproštaja. Nikada joj čak nije ni rekao da je došao kraj njihovoj vezi. U trenutku kada se porađala, on je uživao u aferi sa Džulijom Roberts.

"On je ljubav mog života. Završilo se jer je bilo nemoguće, nepojmljivo snažno. Naša ljubav je bila kao neizlečiva bolest. Jedan pogled na njega i znate da je to čovek spreman da izazove bol u vama. Nije mogao da odvoji role koje je igrao od stvarnog života. Često se ponašao kao da nije deo ove planete, prepuštajući se junaku koji je igrao. Imali smo strast u najčistijoj formi, a tako nešto uvek je osuđeno na propast. Bili smo ljubav o kakvoj se piše u klasičnim romanima. Uništilo nas je to što sam dozvolila da on bude centar mog života", ispričala je božanstvena Francuskinja mnogo godina nakon razlaza.

"Napravila sam ozbiljnu grešku u životu - žene ne treba da budu doktori u svojim vezama. Ja sam spašavala svoje muškarce, a oni su posle gradili svoju sreću sa drugima. Gledali su me kao psihologa. Muškarci ne vole žene koje ih vide slabe, u njihovim najgorim danima. Ne mogu da podnesu žensku snagu. Mrzeli su moju ljubav koja ih je činila slabim i ranjivim", objasnila je Izabela jednom prilikom. 

Inače, glumica je rođena u braku između Alžirca i Nemice, a sama je istakla da je ljubav njenih roditelja bila "nemoguća", ali ona prava, magična, kakva se dešava jednom u 1000 godina. Njena majka je zbog njenog oca ostavila tadašnjeg supruga i dvoje male dece i nije se pokajala do poslednjeg dana svog života. Ipak, u kasnijim godinama Izabela nije mogla da razume majku zbog te odluke, često je osuđujući i kritikujući, što je njihov odnos činilo teškim i sumornim.

Detinjstvo je provela u predgrađu Pariza, gde su njeni roditelji emigrirali, u sirotinjskoj četvrti na čijoj su ulici obitavala bande, a njene rane godine bile su obojeno sirotinjom. Bili su porodica imigranata i nisu imali ništa sem - ljubavi.

Njen otac bio je strog i konzervativan, a Izabelu je terao da naporno uči i neprestano čita, učeći je da se čak ni ne gleda u ogledalo, kako ne bi razvijala taštinu. Glumica je kasnije istakla kako joj je bilo potrebno 15 godina redovnih terapija kod psihologa da bi prihvatila i shvatila svoju lepotu. Kada je imala samo 14 godina stvari su se promenile - primetio ju je čuveni filmski agent na ulicama Pariza i ona je dobila svoju prvu ulogu... Sve drugo je istorija.

© Olivier Borde / Bestimage / Profimedia, Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia Pogledajte još fotografija Izabel Ađani koja je proglašena za najlepšu ženu u istoriji filma.

Bonus video:

NAJVEĆA KAZNA ZA LJUPKU STEVIĆ: Stručnjak otkrio detalje nakon prisluškivanja generala! (KURIR TV) Kurir televizija

Izvor: Glossy/Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!