Glumica i nekadašnji model Brigit Nilsen zna šta većina ljudi misli - sa 60 godina, ona je u očima sveta prestara da bi bila majka jednoj petogodišnjakinji

Međutim, samo zato što to možda većina misli, ne znači i da je to nužno istina, a podsetimo, nekada jedna od najpopularnijih lepotica Holivuda je nakon 13 godina pokušavanja da zatrudni uz pomoć veštačke oplodnje, ponovo postala majka u 55.

"Pola sveta je to govorilo kada sam zatrudnela sa 55 godina — uključujući moja četiri starija sina", rekla je Nilsen za People, koja je rodila ćerku Fridu (5) kada je imala 55 godina. (Glumica je takođe majka četiri starija sina, u dobi od 28-39 godina.)

"Ali pre svega, ne postoji to da je neko 'prestar'", dodala je i potom se obrušila na "drugu stanu". 

"Mi to ne govorimo muškarcima koji imaju decu u 60-im, 70-im, čak i 80-im godinama! Pogledajte Roberta De Nira. On ima 79 godina i dete od 7 meseci", istakla je Nilsen revoltirano i istakla da je njena mudrost i godine čine odličnim roditeljem.

"Znate kako deca kažu da su bake najbolje? Osećam se kao da imam taj način razmišljanja i emocije. Imam strpljenja i tu dodatnu ljubav da sada dam, i mislim da je to zato što sam u godinama bake."

"Kada sam bila mlađa mama, često sam žonglirala jer sam bila sama - čas sam u avionu, čas na filmskom setu. Sada je Frida na prvom mestu." Dodala je i da joj je sada iznenađujuće što je manje umorna nego što je bila sa decom koju je ranije dobila. 

Brigit Nilsen kaže da nije umorna kao ranije.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Nilsen, koja sada živi u Marbelji u Španiji, sa suprugom Italijanom Matijom Desijem (45) (uplovili su u vezu kada je ona imala 42, a on 27 godina), kaže da ne može biti srećnija zbog toga kako se njen život formirao, u svakom pogledu. Nilsen je priznala da više ne pije i ne puši, te da ima slobodu da svoj svet posveti ćerki.

"Imala sam dosta vremena da se pripremim za Fridu", priznala je Nilsen, napominjući da su Matija i ona pokušavali 13 godina da dobiju dete pre nego što je uspelo.

"Doktor me je upozorio da budem realna u pogledu svojih šansi. Rekao mi je da imam dva i po procenta šanse da zatrudnim, pa kada se to konačno dogodilo, bilo je jednostavno neverovatno. A onda je postojao strah, jer sam bila visokorizična sa 54 godine."

Ispostavilo se da ne treba da brine. "To je bila najlakša trudnoća koju sam ikada imala", kaže ona. "Možda zato što sam to prošla četiri puta pre toga, a moji prioriteti su se promenili. Bila je to duboka, duboka želja u meni i izbor."

"Ali sa Fridom sam mogla da budem trudna još godinu dana. Kada sam se konačno porodila, sve je bilo tako lako i sjajno", dodala je slavna glumica na kraju koja ne skriva sreću zbog života koji danas živi, a još njenih fotografija sa partnerom i ćerkicom pogledajte u galeriji u nastavku. 

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia Pogledajte još fotografija Brigit Nilsen i njenog partnera sa kojim je dobila ćerku u 55. godini.

Pročitajte još: U ŠESTOJ DECENIJI POSTALA JE MAJKA SA 5. MUŽEM: Za jezive komentare ne haje, već uživa u ljubavi sa 15 godina mlađim

Bonus video:

MAJČINSTVO JE MOGUĆE I POSLE ČETRDESETE: Ovo je gornja granica kada žena može da pristupi vantelesnoj oplodnji! (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!