Obožavani pevač Dino Merlin održao je prvi od četiri zakazana koncerta u Beogradskoj Areni i slobodno možemo reći - malo je. Njegova karijera protkana je hitovima koje milioni ljudi pevaju u glas, a jedan je od retkih koji je sa svakim novim albumom pomerao granice i dobijao nove fanove. 

Zašto, nije teško pogoditi, ako se uzme u obzir da su mnogi od njegovih najvećih hitova autobiografski. Dino je imao život nalik filmu, a zanimljivo je da većina najlepših njegvoih pesama posvećeno samo jednoj ženi - onoj koju voli od svoje 17. godine - supruzi Ameli.

Sa njom je u braku duže od tri decenije, imaju dvoje dece, a najzanimljivija od svega jeste njihova ljubavna priča koja je počela skrivanjem i velikom zaljubljenošću.

Ljubavna priča Merlina i njegove sadašnje supruge Amele je bila veoma komplikovana. Njegova supruga je poticala iz bogate porodice, pa su njeni roditelji bili protiv njihove veze i branili joj da se uda za njega.

Dok je Dino išao na zanat, ona je pohađala gimnaziju, pa su njeni roditelji želeli da se zabavlja sa nekim ko je na njenom nivou. Ipak, ljubav je bila jača pa su pobegli kada su imali 20 godina i ona se tajno udala za njega.

"Borili smo se, krili, ali niko nije mogao da nas rastavi. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam gledao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću", rekao je jednom prilikom pevač.

"Nakon venčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni da čuju za nju. Ali, vreme leči sve, pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem", prisetio se Dino.

U moru lepih trenutaka koje je proveo sa svojom porodicom, pevač je svojevremeno rekao, da nikada neće zaboraviti trenutak kada se sa prve turneje po Jugoslaviji vratio praznih džepova.

"Moja žena je stajala na vratima, sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: 'Jesi li nam šta doneo? Nemam za mleko'. Ja nisam imao ni jednu jedinu marku. Nisam doneo ništa, jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: 'Da, doneo sam 100 maraka'".

Dino je više puta isticao da je Amela idealna žena za njega i velika podrška u njegovoj karijeri. Njihova ljubavna priča ga je inspirisala da napiše pesmu "Kad si rekla da me voliš".

"Ako je iko imao sreće u životu pri odabiru partnera i životnog saputnika, onda sam to imao ja", rekao je pre nekoliko godina pevač.

Pored supruge, Dino je ponosan i na svoju decu – ćerku Naidu i sina Hamzu. Za ćerku je oduvek isticao kako je mnogo skromna, za razliku od sina, koji je u detinjstvu imao liste narudžbina za oca kada krene na put.

"Naida je rođena kad sam počinjao karijeru i u detinjstvu je doživela sve – od nemaštine do, metaforički rečeno, "kavijara i šampanjca". Navikla se na skroman život, pa je njen odgovor na moje pitanje šta da joj donesem iz Pariza ili Njujorka uvek bio: "Tata, hvala, imam sve, samo se što pre vrati kući". Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakvih egzistencijalnih problema i navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo šta god poželi. Kad njega pitam šta mu treba i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina", rekao je jednom prilikom popularni pevač.

Inače, malo ko zna da je upravo u trenutku kada je objavio pjesmu "Ja potpuno trijezan umirem", zapravo i sam Dino bio veoma bolestan. Vanvremenski hit je napisao dok je boravio na psihijatrijskom liječenju u Nemačkoj i kada mu se, kako je rekao jednom prilikom, sve u duši tada skupilo. Tako je nastala pesma koja je danas obavezna na repertoaru gotovo svakog cover benda.

Život popularnog pevača protkan je brojnim nedaćama, a pevač je samo jednom prilikom govorio o problemima, odnosno o periodu kada mu je zdravlje bilo narušeno:

"Ovo ću prvi put reći, u jednom periodu svog života bio sam teško bolestan. Imao sam tešku depresiju, to ne bih poželio nikome. To se manifestovalo tako što me ništa nije zanimalo. Apsolutno nisam bio ni za šta, bilo mi je isto i život i smrt. Jednostavno sam bio kao biljka, i to je bio period kada sam htio da odustanem od muzike i svašta je meni tada padalo na pamet, alii eto, nekim čudom sam se izvukao", bio je pevač potpuno iskren, ali srećom, danas je to sve daleko iza njega.

Pročitajte još: DINO MERLIN VELIKI HIT POSVETIO ŽENI KOJA GA JE VOLELA SAMO ZBOG PARA: Ostavila ga zbog bogataša, a onda se i sam obogatio...

Bonus video:

Dino Merlin o bolesti TikTok/real_eme

Izvor: Kurir Stil

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!