Nije tajna da su neki od najvećih hitova muzike nastali iz velike tuge. Izuzetak nije ni Dino Merlin čije su pesme obeležile brojne generacije. 

Međutim, mnogi ne znaju da je jedna od njegovih najpopularnijih numera zapravo posvećena bivšoj ljubavi koja mu je slomila srce i otišla sa bogatijim. 

Naime, kao mlad momak Dino Merlin se zaljubio u devojku koja je, narodski rečeno, bila  "sponzoruša". Pošto je Dino tada bio jako siromašan, ona ga je ostavila i otišla u Švajcarku sa drugim, bogatim momkom. Kada se vratila u Sarajevo, Merlin se već proslavio i tada joj je prvi put otpevao ovu pesmu.

"Imam sve što poželim, samo jedno ne, da me neko bar na tren voli zbog mene".

Nakon toga Dino je upoznao svoju suprugu Amelu u koju se zaljubio, a njihova ljubav i dan danas traje. Ona se retko eksponira, a njihova ljubavna priča bila je veoma komplikovana. Nakon što su uspeli da prevaziđu klasne razlike, i nakon što su Amelini roditelji napokon zavoleli pevača, sve je krenulo uzlaznom putanjom, piše Blic.

- Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon venčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni čuti za nju. Ali, eto vreme leči sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem - rekao je jednom prilikom Merlin.

Bonus video:

Dino Merlin o bolesti TikTok/real_eme

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!