Mafalda Sesilija fon Saks-Koburg-Gota, poznatija je pod umetničkim imenom Ona Mafalda i, iako je u Velikoj Britaniji istaknuta javna ličnost zbog muzičke karijere, zapravo bi njeno ime bilo poznato javnosti jer je članica bugarske kraljevske porodice.

Rođena je u Londonu 27. jula 1994. godine, kao ćerka španske aristokratkinje i umetničke direktorke Rosario Nadal i Kirila, bugarskog princa od Preslava.

mafalda bugarska princeza koja je pevačica
Charles Guerin / Bestimage / Profimedia 

To je čini unukom cara Simeona od Bugarske, koji je kasnije bio i premijer Republike Bugarske.

Ko je princeza Mafalda od Bugarske?

Iako je bugarska princeza, Mafalda je odrasla u Londonu, a kasnije se preselila u Sjedinjene Američke Države, gde je na čuvenom Muzičkog koledža Berkli studirala tri godine.

Ona je, za jednu članicu kraljevske porodice, odabrala svakako netipičan, ali vrlo uzbudljiv životni put, a oni koji je poznaju opisuju je kao devojku koja stoji nogama čvrsto na zemlji, skromna je i pristupačna, piše Glossy.

Roditeljiprinceze Mafalde venčali su se 1989. godine, a rastali su se 2009, iako se nikada nisu zvanično razveli.

Bugarska kraljevska porodica veoma je bliska s britanskom, a princezin otac Kiril bio je dobar prijatelj pokojne princeze Dajane.

Venčanje

Unuka cara Simeona udala se 2022. godine za svog dugogodišnjeg dečka Marka Abuslajmena, britanskog finansijskog stručnjaka kog je najpre upoznala u Londonu, a zatim su se zbližili u Masačusetsu. Budući da ona drži do privatnosti, o njihovom venčanju se ne zna mnogo, ali je poznato da su "da" rekli u Palmi de Majorki i da su pozvali samo najbliži krug porodice i prijatelja.

Kako je pisao francuski magazin Point de Vue, Mafalda je želela da njeno venčanje bude "intimno, bez velike pompe, samo uz muziku i mnogo ljubavi",a oni ni na društvenim mrežama nisu delili svoju privatnost.

Muzička karijera princeze Mafalde

Rano je počela da stvara muziku i, pod uticajem Lane del Rej, orijentisala se ka dark popu, a 2015. objavila je prvi singl Don't Let Go.

Potom je 2019. lansirala EP Daisy Chain, a iste godine je bila na muzičkoj turneji po Italiji.

Princeza Mafalda je pod svojim pseudonimom Ona Mafalda nastupila i na Valentinovoj reviji u Grčkoj 2016, a bila je i jedna od izvođača na Nedelji mode u Njujorku.

profimedia-0814729848.jpg
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

Bonus video

Kraljica Elizabeta Princeza Diana YouTube/Princess Diana

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!