Megan Markl stekla je svetsku slavu kada je počela da se zabavlja sa princem Harijem. Iako je pre toga igrala u seriji "Suits" i pojavila se u par drugih serija, njen talenat i dalje su mnogi opisivali kao prosečan, te ne čudi što se smatralo da je uhvatila "zlatnu koku" udajom za Harija. 

U godinama koje slede, a naročito poslednjih meseci nakon što je Netflix dokumentarac ugledao svetlost dana, kao i Harijeva biografija "Spare", sve češće je Hari pokušavao da predstavi svoju suprugu "naslednicom Dajana", iako je to i dalje daleko od istine. 

Megan Markl nikada nije postala princeza.
Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia 

U isti mah mnogi su stekli utisak da Megan gotovo pati što nije princeza, iako je u javnosti govorila drugačije. Ipak, njena dela odavala su drugi utisak. 

Zanimljivo je da je Megan udajom za princa Harija dobila titulu vojvotkinje od Saseksa od pokojne kraljice Elizabete, međutim, imala je još jednu, manje poznatu, koja je prilično nekonvencionalna - princeza Henri od Velsa.

Megan Markl odbila jednu titulu.
WPA-Pool / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Ova titula je izvedena iz Harijevog rođenog imena, Henri, i oznaka je koju žene dobijaju kada se udaju za nekog člana kraljevske porodice.

Međutim, Megan je odlučila da ne usvoji ovu titulu, a danas je veoma neuobičajeno da žene u kraljevskoj porodici to čine. Kejt Midlton je takođe stekla istu titulu nakon braka sa princom Vilijamom, ali je ni ona nije iskoristila. 

Megan Markl je odbila titulu koju je odbila i Kejt.
Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Profimedia 

Uprkos svom statusu princeze, ona nikada neće zvanično nositi titulu "Princeza Megan" - jer je ova konkretna oznaka rezervisana za one rođene direktno u kraljevskoj porodici.

I da joj nije dodeljena titula Saseksa, Megan bi se zvala princeza Henri. Čak i da nije prekinula odnose sa kraljevskom porodicom Megan nikada ispred svog imena ne bi mogla zvanično da stavi reč PRINCEZA.

Bonus video:

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl! Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!