Američka glumica Džesika Alba spada u najpopularnije žene Holivuda, a pred kamerama je još od malih nogu, budući da je već sa 13 godina počela da se pojavljuje u gledanim filmovima.

Međutim, najveću slavu donela joj je sajberpank serija "Crni anđeo", koja se emitovala od 2000. godine, kao i film "Honey" iz 2003. Od tada je Džesika postala jedna od najpoznatijih glumica sveta i ostvarila niz uspešnih uloga u brojnim projektima, a važi i za jednu od najlepših žena planete.

Alba spada u slavne ličnosti koje ne pričaju mnogo o svom privatnom životu, iako je progovorila o teškim zdravstvenim problemima koje je imala, a mnogi ne znaju da je kao tinejdžerka – kidnapovana.

Životna priča Džesike Albe

Džesika Mari Alba rođena je u kalifornijskoj Pomoni 28. aprila 1981. godine, u mešovitoj porodici. Preko majke ima dansko, velško, nemačko, englesko i francusko poreklo, dok joj otac potiče iz porodice meksičkih imigranata.

Džesika Alba
Stoianov / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Bolest ju je pratila od malih nogu

Od detinjstva je imala zdravstvene probleme, a jednom prilikom je , govoreći o borbi njene majke Ketrin protiv raka, istakla da je odrasla boreći se protiv bolesti.

– Moja majka je imala rak u vrlo ranom životnom razdoblju, u ranim dvadesetim. Odrasla sam s hroničnim bolestima. Imala sam pet operacija pre 11. godine i hronične alergije, a kao dete sam više puta bila hospitalizovana –otkrila je Džesika Alba.

Kao dete, glumica je patila od zapaljenja pluća četiri do pet puta godišnje, a dvaputa je doživela atelektazu, koja se opisuje kao bezvazdušno stanje dela pluća i gubitak plućnog volumena. Uz to je doživela i pucanje slepog creva, a imala je i cistu na krajnicima. Godinama je kao dete živela i sa astmom, piše Glossy.

Izolovana od društva

Budući da je često morala da bude u bolnici, u školi nije imala prijatelja i uglavnom ne samo što se nije družila ni sa kim već nije ni poznavala mnogo vršnjaka.

Teška životna priča Džesike Albe
Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Da stvar bude gora, glumica se često selila, pa nije imala mnogo vremena da se s nekim sprijatelji.

Džesika Alba je prvi put pokazala interesovanje za glumu kada je imala pet godina, ali je tek sa 11 ubedila majku da je odvede na glumačko takmičenje na Beverli hilsu, na kom je nagrada bilo besplatno pohađanje časova glume.

Ne samo što je ona pobedila već je odmah zapažena od strane velikih imena, pa je već devet meseci kasnije potpisala ugovor s agentom. Prvi put se pojavila na ekranu u maloj ulozi u filmu Camp Nowhere (1994), na kom je trebalo da radi samo dve nedelje, ali se to pretvorilo u dvomesečno snimanje jer je jedna od istaknutih glumica odustala i Džesiki su se otvorila vrata Holivuda.

Misteriozna otmica Džesike Albe

Nakon pojavljivanja u nekoliko reklama i Nickelodeonovoj seriji "Tajni život Aleksa Meka", dve sezone je igrala Maju u seriji "Flipper", a tada je počelo jedno od njenih najmračnijih životnih poglavlja.

U vreme dok je snimala ovaj serijal, kada je imala 15 godina, Džesika Alba počela je da dobija čudne telefonske pozive na setu. Glumica ih nije shvatala preozbiljno i mislila je da se neko samo šali s njom, a potom je 1996. godine – nestala.

Pronađena je 14 sati kasnije, vezana, s povezom preko očiju i zapušenih usta, u gepeku jednog automobila.

Istraga nije pokazala previše o tome ko ju je oteo i s kojim ciljem, a slučaj je uskoro odbačen. Džesika Alba tada nije mogla mnogo toga da kaže o počiniocu, a od tada je uvek odbijala da govori na ovu temu, pa do danas nikada nije govorila u intervjuima o svojoj traumi.

Muškarci su joj pretvorili život u pakao

Džesika Alba od malih nogu se isticala kao lepo dete, kasnije tinejdžerka, a navodno konzervativna hrišćanska zajednica koja ju je okruživala nije bila oduševljena time.

– Stariji muškarci su mi se "nabacivali", a moj pastor je rekao da je to zato što se oblačim provokativno, iako nisam – prisetila se glumica u jednom itnervjuu.

Teška životna priča Džesike Albe
printscreen/instagram 

– To je činilo da se osećam kao da je to što sam poželjna suprotnom polu nekako moja krivica, bilo me je sramota mog tela i toga što sam žena – istakla je.

Kako je ispričala, njeno telo je rano počelo da se razvija, a jedan od zaposlenih u školi ju je otvoreno nazvao "ku**om".

Džesika je, takođe, bila na meti vršnjačkog nasilja, a sve je dovelo do toga da bude veoma zbunjena po pitanju svog tela i razvije poremećaj u ishrani.

– Postala sam opsednuta time. Nikada ne vidim sebe kao lepu ženu i nikada nisam time trgovala da bih napredovala u poslu – kazala je glumica.

Ljubavni život Džesike Albe

Iako je odrasla u konzervativnoj porodici, Džesika je priznala da je imala mnogo momaka kao tinejdžerka, iako nije spavala ni sa jednim od njih.

– U principu sam izlazila sa svakim ko bi me pitao jer me skoro nikad niko nije pitao – prisetila se glumica. – Sećam se ovog jednog dečka kom sam se mnogo sviđala. Bio je toliko dosadan da sam naručila hamburger i jela ga muževno, kao svinja, ispadalo mi je, žvakala sam otvorenih usta... Mislim da sam čak i podrignula... Uradila bih sve da mu se više ne dopadam da se više ne bih viđala s njim. Ali to mu se dopalo još više. Bilo je užasno.

Ljubavni život Džesike Albe
Instagram 

Kako je istakla, jedna od njenih većih ljubavi u to vreme bio je baletski igrač i biseksualac s kojim je po četiri noći nedeljno plesala u gej klubovima.

– Toliko sam ga volela, mislila sam "Nema šanse da ovaj dečko ide u pakao" – rekla je. – Moji hrišćanski prijatelji to nisu odobravali. Bilo je mnogo uvrnuto.

Prva istinska ljubav koju je doživela bila je s glumcem Majklom Vederlijem, s kojim je provela četiri godine. On ju je zaprosio na njen 20. rođendan, uprkos razlici od 12 godina i protivljenju njenih roditelja.

– Imala sam 18 godina kad smo počeli da se viđamo. Bila sam nevina. Znala sam da želim da vodim prvog muškarca s kojim ću spavati jer su svi koje sam poznavala imali užasno prvo iskustvo – prisetila se.

Veza nije uspela, a posle još nekoliko kraćih, Džesika se skrasila s Kešom Vorenom, kome je rekla "da" 2008. godine. Par je dobio troje dece: ćerke Onor i Hejven i sina Hejsa.

Bonus video

Džesika Alba se ofarbala u plavo Instagram/jessicaalba