Tačno je da škola nije uvek preduslov za sreću ili uspeh, o čemu govore priče nekih od najuspešnijih ljudi današnjice.

Bil Gejts, Mark Zukenberg, Dejvid Mardok, Ričard Branson, Ted Turner... samo su neka od imena milijardera kojima nije bila presudna diploma da naprave imperiju.

No, daleko od toga da će svaka osoba koja odluči da ne nastavi školovanje biti uspešna i zarađivati veliki novac, nevezano o kojoj profesiji je reč. 

Ipak, ovog puta držimo se izuzetaka koji su uspeli u životu, te smo zavirili na domaću scenu i pronašli slavne Srpkinje koje su najmanje školovane. 

Edita Aradinović

Edita Aradinović je napustila srednju školu.
ATA Images 

Pevačica Edita Aradinović napustila je srednju školu takođe zbog karijere. Ona se ispisala iz Srednje tehničke škole za dizajn kože kada je osetila slast noćnog života i zarade.

Severina

severina ima samo osnovnu školu.
Instagram 

Prema informacijama na internetu, Severina ima samo osnovnu školu. Hrvatska zvezda je upisala Srednju muzičku školu Josipa Hatzea u Splitu, ali ju je ubrzo napustila, tako da danas ima samo osnovno obrazovanje.

Jelena Rozga

Jelena Rozga ima samo srednju.
Instagram 

Jelena Rozga završila je gimnaziju i srednju baletsku u Zagrebu, nakon čega je uskoro počela da pleše za Hrvatsko narodno pozorište.

Teodora Džehverović

Teodora je želela da postane advokat, ali se kasnije odlučila za muziku. Prema informacijama koje se mogu naći na internetu, Teodora je išla u baletsku školu, a potom je počela da se takmiči u popularnom takmičenju narodne muzike.

Jelena Karleuša

Karleuša ima samo srednju.
ATA Images 

Jelena je nakon završene osnovne škole upisala Zemunsku gimnaziju, ali je završila drugu školu spletom okolnosti. "Posle osnovne škole upisala sam srednju – gimnaziju, pa sam se ispisala iz gimnazije, pa sam vanredno završila turističku i muzičku školu", rekla je pevačica jednom prilikom.

Mirka Vasiljević

Mirka Vasiljević ima takođe samo srednju školu.
Stevan Tomasevic/ATAIMAGES 

Završila je gimnaziju „Runđer Bošković“ i pohađala je „UMS“ školu za talente.

Bonus video:

Edita Vaivai Tiktok/editaaradinovic

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!