Pevačica i glumica Selena Gomez (31) ovih dana ima razloga za slavlje. Na svom Instagram profilu pohvalila se inauguracijom svog 'Rare Impact Fonda' posvećenog mentalnom zdravlju, a podržale su ga mnoge poznate kolege poput Tejlor Svift.

U duhu podizanja svesti o mentalnom zdravlju, sama pop zvezda je ispričala o svojim godinama borbe sa mentalnim zdravljem nakon što joj je dijagnostikovan lupus, retka autoimuna bolest, 2014. godine. Tako je nekoliko puta zabrinula svoje fanove snimcima na kojima joj se tresu ruke, a njena najbolja drugarica Fransija Raisa donirala joj je bubreg tri godine nakon dijagnoze.

U svemu tome nije mogla ni da sanja da će je javnost, umesto podrške, osuditi. Gomez je sada progovorila o psihičkom slomu koji je doživela nakon što su joj paparaci, nekoliko meseci nakon operacije, snimili ožiljke dok se kupala na plaži.

"Nijedna veličina odeće koju sam dobila mi nije odgovarala i zbog toga bih se osećala neprijatno", rekla je u novom intervjuu za Fast Compani.

selena gomez ima autoimunu bolest
GAMR/RACHPOOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Uz sve to, kasnije joj je dijagnostikovan bipolarni poremećaj, a sada priznaje da se plašila reakcije javnosti na njenu dijagnozu.

„Odmalena sam imala odgovornost – bila sam uzor mladim ljudima. Nisam znala ko sam, a zbog te odgovornosti često bih morala da 'hodam po jajima'. Mislila sam da bi bilo štetno da kažem ljudima ko sam zaista. To je počelo da me plaši", priznala je.

Podsetimo, Gomez je nedavno bila u centru pažnje medija nakon što je sadašnja supruga Džastina Bibera, Seleninog bivšeg dečka, javno provocirala pevačicu sa svojim poznatim prijateljicama.

Naime, manekenka Hejli Biber, koju je javnost upoznala upravo kroz njenu vezu sa pevačicom, optužena je zajedno sa prijateljicom Kajli Džener (26) da se na društvenim mrežama ruga Seleni Gomez. Zbog svega se Selena oglasila na Instagramu i otkrila da joj se Hejli obratila zbog svega kroz šta je prolazila.

Hejli Biber
Youtube Hejli laže u intervjuu

„Hejli Biber me je kontaktirala i obavestila me da dobija pretnje smrću i negativne komentare pune mržnje. To nije nešto što podržavam. Niko ne treba da doživi mržnju i zlostavljanje. Uvek sam se zalagala za dobrotu i želim da sve ovo prestane",napisala je Selena na svojoj Instagram priči.

A koliko se Selena promenila tokom godina pogledajte u galeriji:

Instagram Selena Gomez

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!