Slavni glumac Deni Masterson (47), najpoznatiji po ulozi Hajda u kultnoj seriji "Vesele sedamdesete", nedavno je osuđen na najmanje 30 godina, a preti mu i doživotna robija zbog silovanja dve žene pre više od dve decenije. 

Masterson i dalje tvrdi da nije kriv za silovanja za koja je osuđen, a njegovi advokati su najavili da će se žaliti na osuđujuću presudu. Oni tvrde da je bilo problema s dokazima te da je presuda protivna s Ustavom Sjedinjenih Američkih Država.

Deni Masterson osuđen je na 30 godina.
Lisa O'Connor / Zuma Press / Profimedia 

Podsetimo, glumcu se već jednom sudilo zbog silovanja koja su se dogodila 2003. godine. Prvo suđenje je poništeno zbog uplitanja Sajentološke crkve, a na drugom je proglašen krivim za dva od tri za koja je optužen.

Uz njega je za sve to vreme bila i njegova supruga, američka glumica Bižu Filips Masterson sa kojom je u braku bio 12 godina i sa kojom je dobio 9-godišnju ćerku, a ona je pre izricanja kazne rekla da je "Masterson divan suprug i otac".

Filips je zaplakala u sudnici kada je njen suprug 31. maja proglašen krivim za dva silovanja, a zaplakala je i kada je 7. septembra osuđen na 30 godina zatvora. Nakon presude isprva se pisalo da Bižu nema nameru da napušta Denija Mastersona, no čini se da je sada ipak promenila odluku. 

Supruga Denija Mastersona je sve vreme bila uz njega.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ona je u ponedeljak Višem sudu u Santa Barbari predala zahtev za razvod braka, ali ništa po tom pitanju nije želela da komentariše. Kao razlog su navedene "nepomirljive razlike".

Takođe, tražila je izdržavanje supružnika, honorare za advokate i da se njeno zakonsko ime vrati u Bižu Filips umesto Bižu Masterson. Pored toga, glumica je tražila i starateljstvo nad njihovom ćerkom, ali je spremna da dozvoli Deniju da je viđa, piše TMZ.

Bižu Filips je donela odluku da prekine brak sa Denijem Mastersonom, manje od dve nedelje nakon što je dobio 30 godina života zbog silovanja.

Njen advokat, Peter A. Lauzon, rekao je za TMZ: "Gospođa Filips je odlučila da podnese zahtev za razvod od svog muža tokom ovog nesrećnog perioda. Njen prioritet ostaje njena ćerka."

"Ovaj period je bio nezamislivo težak za brak i porodicu. Gospodin Masterson je uvek bio prisutan za gospođu Filips tokom njenih najtežih perioda u životu. Gđa Filips priznaje da je gospodin Masterson divan otac njihovim ćerka", dodao je.

Žena Denija Mastersona traži razvod.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ipak, činjenica je da to što je glumac bio "divan muž i dobar otac" ne umanjuje ono što je uradio u prošlosti, a što je sada došlo na naplatu. 

Podsetimo, Masterson je uz upotrebu sile prisilio tri žene na polni odnos, uključujući dugogodišnju devojku u svojoj kući u Holivud Hilsu. Dogodilo se to u periodu između 2001. i 2003. godine. Tužioci su rekli porotnicima da je žene drogirao pićem kako bi mogao da ih siluje. Istakli su da je iskoristio svoj uticaj u Sajentološkoj crkvi, a sve tri žene su takođe bile pripadnice iste crkve, kako bi decenijama mogao da izbegava posledice.

Masterson nije svedočio, a njegovi advokati nisu pozvali svedoke. Odbrana je tvrdila da su polni činovi delimično bili sporazumni i pokušali su da diskredituju ispovesti žena spominjući nedoslednosti tokom vremena. Tvrdili su da su žene međusobno koordinisale iskaze.

Sajentološka crkva odigrala je značajnu ulogu u prvom suđenju, ali nesumnjivo veću i u drugom. U sudnici se osećala napetost između sadašnjih i bivših sajentologa, a žene koje su podnele tužbu su izjavile da su osećale da ih u sudnici neki pripadnici crkve zastrašuju.

Inače, advokat odbrane Filip Koen rekao je da su tužiteljke njegovog klijenta prikazale kao "komandantsko strašno, uvredljivo čudovište", a u jednom trenutku je grublje odnose pravdao time da je Masterson "loš ljubavnik", što je bilo tada dobro poznato, a ne loša osoba" što je šokiralo ljude.

Zlostavljao devojke do povraćanja

Iako su iskustva devojaka veoma slična, jedna od žrtava izjavila je da se osećala kao "krpena lutka" tokom silovanja 2003. Kako kaže, pozvana je u kuću glumca krajem 2003. godine, gde je popila čašu vina slatkog ukusa, a Masterson je zahtevao da se skine i uđe u đakuzi. Veoma brzo se osećala "teško", a onda je zvezda hit serije počeo da je ljubi.

- Nisam želela ništa od onoga što se dešavalo, svedoči ona.

- Počela sam da mu govorim: 'Ne možemo da imamo se*s, Deni. Ne možemo da imamo se*s'.

Nakon toga se ispovraćala i ostala da leži na pločicama, a glumac ju je odveo u kupatilo gde su imali intimni odnos. Komentarisao je da je "sva povraćka je*eno odvratna" i da ju je zato odvukao pod tuš. U jednom trenutku se onesvestila, a glumac ju je odneo u krevet u spavaću sobu. Kada se probudila osetila ga je u sebi, i, iako se opirala, prevrnuo ju na krevet, i počeo da je zlostavlja otpozadi, zbog čega je umalo povratila i kako kaže, osetila se "kao krpena lutka, koja nije u potpunosti zadužena za svoje sposobnosti".

Pokušala je da stavi jastuk između njih, a Masterson joj ga je istrgao iz ruku i stavio preko lica zbog čega se ponovo onesvestila. Nakon svega je bila zabrinuta zbog Mastersonovog položaja u crkvi, te je na sve načine pokušavala da se otrgne misli o silovanju.

Bonus video:

Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje  Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!