Deniju Mastersonu konačno je odzvonilo! Glumac koji je svetsku slavu stekao ulogom u hit seriji "Vesele sedamdesete" proglašen je krivim po dvema tačkama optužnice za silovanje na ponovljenom suđenju u Los Anđelesu, prenosi Guardian.

Porota od sedam žena i pet muškaraca donela je presudu nakon većanja od sedam dana tokom dve nedelje. Nisu mogli da se slože oko treće tačke optužnice, da je Masterson navodno silovao dugogodišnju devojku.

Deni masterson optužen je za silovanje.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Njegova supruga, glumica i manekenka Bižu Filips plakala je dok su ga odvodili iz sudnice, a ostatak porodice i prijatelji u neverici, skamenjenih lica, reagovali su na ishod suđenja.

Tužioci, koji su ponovo optužili Mastersona nakon što je zbog neodlučne porote u decembru došlo do poništenja suđenja, rekli su da je Masterson uz upotrebu sile prisilio tri žene na polni odnos, uključujući dugogodišnju devojku u svojoj kući u Holivud Hilsu. Dogodilo se to u periodu između 2001. i 2003. godine. Rekli su porotnicima da je žene drogirao pićem kako bi mogao da ih siluje. Istakli su da je iskoristio svoj uticaj u Sajentološkoj crkvi, a sve tri žene su takođe bile pripadnice iste crkve, kako bi decenijama mogao da izbegava posledice.

Masterson nije svedočio, a njegovi advokati nisu pozvali svedoke. Odbrana je tvrdila da su polni činovi delimično bili sporazumni i pokušali su da diskredituju ispovesti žena spominjući nedoslednosti tokom vremena. Tvrdili su da su žene međusobno koordinisale iskaze.

Sajentološka crkva odigrala je značajnu ulogu u prvom suđenju, ali nesumnjivo veću i u drugom. Sudija Čerlejn F Olmedo dopustila je svedočenje stručnjaka o strategiji crkve iz usta bivšeg dužnosnika u vrhu Sajentološke crkve.

U sudnici se osećala napetost između sadašnjih i bivših sajentologa, a žene koje su podnele tužbu su izjavile da su osećale da ih u sudnici neki pripadnici crkve zastrašuju.

Svedočila je i Lija Remini, bivša pripadnica Sajentološke crkve, koja je postala najistaknutiji kritičar sajentologije. Sudija je bivšim i sadašnjim članovima crkve dopustio da objasne zašto je ženama toliko dugo trebalo da prijave silovanje. Žene su posvedočile da im je, kada su Mastersona prijavile dužnosnicima u crkvi, rečeno da to nije silovanje, da su bile deo etičkog programa i da su ih upozorili da ne idu u policiju.

Lija remini bila je jedna od onih koji su svedočili protiv Sajentološke crkve.
Shutterstock 

Crkva je oštro negirala da ima bilo kakvu politiku koja zabranjuje svojim članovima odlazak svetovnim vlastima.

"Masterson je loš ljubavnik"

Inače, advokat odbrane Filip Koen rekao je da su tužiteljke njegovog klijenta prikazale kao "komandantsko strašno, uvredljivo čudovište", a u jednom trenutku je grublje odnose pravdao time da je Masterson "loš ljubavnik", što je bilo tada dobro poznato, a ne loša osoba" što je šokiralo ljude.

Zlostavljao devojke do povraćanja 

Iako su iskustva devojaka veoma slična, jedna od žrtava izjavila je da se osećala kao "krpena lutka" tokom silovanja 2003. Kako kaže, pozvana je u kuću glumca krajem 2003. godine, gde je popila čašu vina slatkog ukusa, a Masterson je zahtevao da se skine i uđe u đakuzi. Veoma brzo se osećala "teško", a onda je zvezda hit serije počeo da je ljubi.

- Nisam želela ništa od onoga što se dešavalo, svedoči ona.

- Počela sam da mu govorim: 'Ne možemo da imamo se*s, Deni. Ne možemo da imamo se*s'.

Nakon toga se ispovraćala i ostala da leži na pločicama, a glumac ju je odveo u kupatilo gde su imali intimni odnos. Komentarisao je da je "sva povraćka je*eno odvratna" i da ju je zato odvukao pod tuš. U jednom trenutku se onesvestila, a glumac ju je odneo u krevet u spavaću sobu. Kada se probudila osetila ga je u sebi, i, iako se opirala, prevrnuo ju na krevet, i počeo da je zlostavlja otpozadi, zbog čega je umalo povratila i kako kaže, osetila se "kao krpena lutka, koja nije u potpunosti zadužena za svoje sposobnosti".

Pokušala je da stavi jastuk između njih, a Masterson joj ga je istrgao iz ruku i stavio preko lica zbog čega se ponovo onesvestila. Nakon svega je bila zabrinuta zbog Mastersonovog položaja u crkvi, te je na sve načine pokušavala da se otrgne misli o silovanju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!