Princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton mnogo puta do sad su u javnosti isticali to da za svoju decu žele što jednostavniji životi i odrastanje. Oni se trude, da koliko je to moguće njihova deca, pre vremena, ne nose teret koji im njihove titule nameću.

I čini se da im to donekle polazi za rukom. Njihovi mališani princ Džordž, princeza Šarlot I princ Luj pohađaju školu Lambruk u Berkširu.

Nakon pauze koja je usledila tokom leta deca će se vratiti u svoje učionice u narednim danima kada se završi školski raspust.

Kejt i Vilijam sa decom
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Džordž, Šarlot i Luj će sada pohađati 6., 4. i 1. godinu u pripremnoj školi u Berkširu. Iako su deca princa Vilijama i Kejt troje najpoznatije dece širom sveta, oni u školama ne nose svoje titule, piše Glossy.

Braća i sestre su svojim školskim prijateljima poznati jednostavno kao Džordž Vels, Šarlot Vels i Luis Vels, u znak priznanja novim titulama svojih roditelja, princ i princeza od Velsa, koje su dobili nakon smrti kraljice Elizabete II u septembru 2022.

princ Džordž ima đačko ime
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

To je bio slučaj i sa princom Vilijamom i princom Harijem, koji su kao prezime u školi uzeli bivšu titulu Vels svog oca Čarlsa. Članovi kraljevske porodice tradicionalno ne koriste prezime; oni su jednostavno poznati po svom imenu u javnosti i Njegovom ili Njenom Kraljevskom Visočanstvu.

Oni takođe mogu biti poznati po imenu svoje kuće, kao što je Vindzor, koje se može razlikovati od njihovog prezimena, kao što je Mountbatten-Vindsor.

U deklaraciji koju je pokojna kraljica dala u Tajnom savetu 1960. godine, kaže se da će potomci monarha po muškoj liniji, bez kraljevskih stilova i titula, nositi ime Mauntbaten-Vindzor.

Deca vojvode i vojvotkinje od Edinburga nisu označena kao Njegovo ili Njeno Kraljevsko Visočanstvo, a rođenje ledi Luiz 2003. označilo je prvo pojavljivanje prezimena Mauntbaten-Vindzor.

Vilijam i Kejt dobili su titule vojvode i vojvotkinje od Kembridža nakon njihovog kraljevskog venčanja 2011.

Nakon smrti pokojne kraljice, oni su jedan dan bili poznati kao vojvoda i vojvotkinja od Kornvola i Kembridža, pre nego što je kralj najavio imenovanje Vilijama za princa od Velsa.

Bonus video:

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luisa na krunisanju Tik Tok/krystinkalvoy

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!