Da je živ, Kobi Brajant 23. avgusta bi proslavio 45. rođendan. Nažalost, sudbina je imala za njega drugačije planove, a slavni košarkaš poginuo je pre tri ipo godine u stravičnoj nesreći, nakon što se srušio helihopter nedaleko od grada Kalabasasa.

Osim njega, živote je izgubilo još osmoro ljudi uključujući i njegovu 13-godišnju ćerku Đijanu. Putovali su na utakmicu Đianine košarkaške ekipe kojoj je Kobi bio trener, a pilot je zbog guste magle izgubio kontrolu nad helikopterom te se zabio u planinu, piše Story.hr.

Kobi Brajant poginuo je u nesreći.
London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Iza sebe Kobi i Đijana ostavili su neutešnu suprugu Vanesu Brajant i još tri kćeri. Najgore od svega bilo je to što porodica pokojnog Brajanta nije znala u prvi mah za nesreću, već su njegovu suprugu dočekale užasne fotografije sa mesta nesreće. Udovica Vanesa Brajant pretrpela je emotivnu i psihičku bol, a nakon toga podigla je tužbu protiv okruga Los Anđeles nakon što je saznala da su upravo okružna vatrogasna služba i zaposleni šerifovog odeljenja u okruženjima nebitnim za istragu podelili jezive fotografije sa mesta nesreće, koju je kasnije i dobila.

Takođe, u to vreme mnogo pažnje je izazvao i intervju bivšeg košarkaša Trejsija MekGrejdija. Gostujući kod Rejčel Nikols na ESPN-u prisetio se Kobija te otkrio kako mu je on često govorio da želi da umre mlad.

"Stalno je to govorio, 'želim da umrem mlad'. Mislio sam da je lud. Govorio bi: 'Želim da umrem mlad i tako da postanem besmrtan. Želim da mi karijera bude bolja od Džordanove i želim da umrem mlad.' Mislio sam da je lud jer to govori. Očigledno, to je govorio pre nego što je dobio decu. Siguran sam da nakon dece više nije tako razmišljao', rekao je tada Trejsi.

Kobi Brajant sa ćerkom koja je poginula.
Burt Harris / Zuma Press / Profimedia 

Osim sjajne košarkaške karijere tokom koje je osvojio pet naslova NBA prvaka, Kobija su kroz život pratili i skandali. U leto 2003. uhapšen je nakon što ga je 19-godišnja radnica hotela u gradu Igl u Koloradu optužila da ju je silovao. Brajant je priznao da su imali odnos, ali je porekao da ju je zlostavljao.

Kobi Brajant optužen je bio i za silovanje.
Shutterstock 

Optužba je naškodila njegovom imidžu u javnosti te je izgubio ugovore sa sponzorima. U junu 2004. optužba je odbačena nakon što je devojka odbila da svedoči na suđenju. Nakon toga košarkaš se javno izvinio. Devojka je kasnije podnela i privatnu tužbu koja je rešena sporazumno.

U braku sa suprugom Vanesom bio je gotovo 20 godina. Prva ćerka, Natalija, rodila im se 2003, a dve godine kasnije Vanesa je imala pobačaj. Druga ćerka, Đijana Marija-Onore rodila se 2006, a Vanesa je 2011. podnela zahtev za razvod.

Kobi Brajant dobio je decu sa Vanesom - sve ćerke.
Instagram 

Međutim, supružnici su odložili svoje zahteve za razvod, a dve godine kasnije izjavili su da su odlučili da ostanu zajedno i rade na svojoj vezi. Godine 2016. dobili su treću ćerku Bjanku, a 2019. četvrtu ćerku Kapri.

Uz optužbe za silovanje, kružile su i priče o preljubničkom ponašanju u njihovoj vezi. Vanesa je tokom jednog životnog perioda znala da joj Kobi nije veran.

Voleo je žene, ali su žene volele i njega. Iako je i javnosti bilo poznato kako joj košarkaš nije bio veran, američki mediji tvrde da ni Vanesa nije bila verna suprugu. Štaviše tvrde da ga je varala s jednim saigračem. Nikad se nije saznalo o kome je tačno reč, a sama Vanesa te napise nikad nije komentarisala.

Nakon stravične nesreće, košarkaš i njegova ćerka sahranjeni su 7. februara na groblju Pacifik Vju Memorijal Park koji se nalazi u naselju Korona del Mar u Njuport Biču u Kaliforniji, ali skoro niko ne zna tačno mesto gde su sahranjeni, a to je izazvalo je mnogo spekulacija.

Bonus video:

10 SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI 2020. GODINU! Pamtićemo je po odlasku Brajanta i Maradone (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!