Tog 26. januara 2020. godine, svet je stao nakon što se saznalo da su košarkaška legenda Kobi Brajant i njegova maloletna ćerka Đijana, kao i još 8 članova poginuli u stravičnoj nesreći kada se srušio helihopter koji ih je prevozio. 

Porodica pokojnog Brajanta to nije znala, već su njegovu suprugu dočekale užasne fotografije sa mesta nesreće. Udovica Vanesa Brajant pretrpela je emotivnu i psihičku bol, a nakon toga podigla je tužbu protiv okruga Los Anđeles nakon što je saznala da su upravo okružna vatrogasna služba i zaposleni šerifovog odeljenja u okruženjima nebitnim za istragu podelili jezive fotografije sa mesta nesreće.

Kobi Brajant je poginuo u nesreći sa ćerkom.
Burt Harris / Zuma Press / Profimedia 

Iako je odbrana pokušavala da pripiše stres i psihičku bol činjenici da je izgubila dva člana porodice, a ne zato što su podeljene fotografije, Brajantova udovica sada je ipak uspela da ih dobije na sudu i "olakša" ih za pozamašnu sumu novca.

"Nakon više od tri sata razmatranja, savezna porota je dodelila 31 milion dolara odštete nakon što je utvrdila da su šerif i vatrogasna služba okruga u Los Anđelesu odgovorni za kršenje ustavnih prava Vanese Brajant i kotužioca Kristofera Čestera, koji je u padu helikoptera izgubio ćerku i suprugu, u januaru 2020". prenosi "Si-en-en".

Vanesa Brajant dobila je 16 miliona dolara odštete, a Krisu Česteru dodeljeno je 15 miliona dolara. Inače, tokom procesa utvrđeno je da su spasioci pokazali fotografije osobama koje nisu imale veze sa slučajem, između ostalih i jednom konobaru, a agent šerifovog odeljenja poslao je slike jednom prijatelju.

Brojni mediji objavili su fotografije poginulih Kobija i Đijane Brajant.
London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Obrana je tvrdila da fotografije nikada nisu postale javne, ali su Vanesa i Kris rekli da žive u konstantnom strahu da će one u nekom trenutku biti objavljene na internetu.

Brajantova je odmah po čitanju presude zagrlila svoje advokate i ćerku Nataliju koja je sedela u prvom redu u sudnici. Ona je napustila zgradu suda bez davanja izjave, ali je zatim na Instagramu objavila sliku nje, Kobija Brajanta i njihove ćerke Đijane uz natpis: "Sve za vas! Volim vas! PRAVDA za Kobija i Điđi".

Mnogi su se pitali da je li je 16 miliona dovoljno za takvu bol, iako je jasno da nema novca koji bi mogao da vrati slavnog košarkaša i njegovu ćerku.

Podsetimo, u osim Kobija, Đijane i pilota, u letilici su bili i bejzbolski trener Džon Eltobeli sa suprugom Keri i ćerkom Elisom, košarkaška trenerkinja Kristina Mauser i mlada košarkašica Pejton čester s majkom Sarom. Za nesreću je, zaključila je istraga, bio kriv pilot koji je poleteo u oblake iako to nije bilo dozvoljeno.

Naime, trebalo je da se podigne na visinu iznad zbog loših vremenskih uslova, a on je umesto toga odlučio da leti kroz olujne oblake i nevreme – i tako je odveo svoje putnike u smrt.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!