Novi dan, nova Megan i Hari drama. Ovog puta ponovo su se našli na meti kritika zbog njihovih prijateljstava, nakon što su uhvaćeni u društvu glumcaDžona Travolte koji je godinama u ozloglašenom kultu sajentološkoj crkvi.

Oni su bili veoma bliski sa njim na zabavi organiziranoj u čast organizacije "Archwell" u jednom hotelu u Beverli Hilsu. Anonimni izvor je za The Sun rekao da iako zasad nema sugestija da su Hari i Megan zainteresovani za sajentologiju, da su se izuzetno dobro slagali.

Megan je sada bliska sa Travoltom.
Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ovo nije prvi put da se Travolta susreo licem u lice s članovima kraljevske osobe, a mnogi još dobro pamte njegov ples s Harijevom majkom, pokojnom princezom Dijanom u Bijeloj kući 1985. godine.

Ovo neočekivano prijateljstvo samo je ponovo pokrenulo priče o Meganinom i Harijevom licemerju. Kako su na kraljevsku porodicu osuli drvlje i kamenje zbog problematične prošlosti, ponajviše u svom Netlix dokumentarcu, mnogima nije jasno kako im ne smeta da se druže sa članovima kulta koji je poznat po bizarnim običajima, kao što je, primera radi, da žene ne mogu biti silovane u braku i slično. 

Travolta je danas blizak za Megan i Harijem.
Shutterstock 

Veliki broj članova sajentološke crkve više puta je optuživan za nasilje i zlostavljanje žena, ali je kult to uvek "peglao", a ako se uzme u obzir da se Megan zalaže upravo protiv nasilja i ohrabruje žene da napuste zlostavljače i izgrade život ponovo, druženje sa Travoltom apsolutno je nejasno. 

Ipak, bitno je napomenuti da je Travolta napustio Sajentološku crkvu nakon što mu je pokojna žena obolela od raka. Kako se lečila hemioterapijom i zračenjem, onako kako zvanična medicina nalaže, morao je da odstupi od kulta koji tako nešto brani.

Travolta je odstupio iz kulta zbog žene.
Shutterstock 

Inače, druženje sa glumcem usledilo je malo nakon raspada prijateljstva sa Bekamovima. Naime, mnogima nije promaklo da gotovo ne postoji komunikacija između Harija i Megan i Viktorije i Dejvida Bekama za koje je upravo Marklova pisala na svom blogu da spadaju u njene najbliže prijatelje.

Megan Markl je tvrdila za Bekamove da su joj najbliži prijatelji.
JLPPA / Bestimage / Profimedia 

Dejvid je oduvek bio poštovalac kraljevske porodice, a setimo se samo da je na dan sahrane kraljice Elizabete strpljivo čekao u redu preko 10 sati, kupovao ljudima hranu i pića, iako je mogao da iskoristi to što je slavna ličnost. To dovoljno govori o njegovoj odanosti kraljevskoj porodici, ali čak i kada su nastupili problemi sa Megan i Harijem, Bekamovi im nisu okrenuli leđa. Naprotiv!

Bekamovi su bili bliski sa Harijem.
Instagram 

Pomogli su im da se smeste u Montesitu i održavali su kontakt, a onda se odigralo nešto što je očigledno bila tačka bez povratka. Naime, potvrda o zahlađenju odnosa stigla je i nedavno kada Megan i Hari nisu bili pozvani ni na događaj koji je prošlog vikenda upriličio Argentinac Lajonel Mesi nakon što je debitovao za Dejvidov fudbalski tim Inter.

Dejvid i Viktorija nisu zvali Saseksove na venčanje ni proslave.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

U vip ložama su se našli Kim Kardašijan, teniska legenda Serena Vilijams i mnoštvo drugih velikih imena, ali ne i otpadnički kraljevski par. Takođe, nisu bili pozvani ni na svadbu Bruklina Bekama prošle godine sa Nikolom Pelc, iako su to svi očekivali.

Zašto je puklo prijateljstvo?

U slučaju Bekamovih, postojala je sumnja da je par "puštao" priče o Saseksima, a optužba koju je kraljevski par izneo u medijima učinila je da Bekam bude "besan kao ris".

Kako je za The Sun ispričao izvor blizak akterima priče, princ Hari se obratio Bekamu zabrinut nakon što je Megan pomislila da Viktorija Bekam javlja medijima detalje o njenom životu.

"Viktorija i Megan su se sprijateljile od početka, kao dve uspešne žene u šoubiznisu, redovno su bile u kontaktu od početka Megine veze s Harijem. Kada se Megan preselila u London, Viktorija joj je dala gomilu saveta za negu lepote, ali ubrzo su se neki od njih pojavili u meidjima i Megan je pobesnela. Iz nekog razloga, uplašila se da je iza toga Viktorija - mislim, sama ideja da Viktorija Bekam zove novinare da im daje tračeve je smešna, i požalila se Hariju na to", ispričao je izvor.

Hari je zaštitnički nastrojen prema Megan.
TS / Goff Photos / Profimedia 

On je dodao da je princ Hari veoma zaštitnički nastrojen prema svojoj supruzi i da je odlučio da se umeša, pa se obratio direktno Dejvidu bekamu, svom višegodišnjem prijatelju.

"Hari je bio veoma ljubazan, ali je očigledno to bio prilično neprijatan razgovor, a Dejvid je bio posramljen. Odmah je sredio situaciju i dogovorili su se da nastave dalje, ali to je stvari učinilo neprijatnim u narednom periodu", navodi se. Megan je navodno nastavila da "luduje", zbog čega je Dejvidu prekipelo, da bi se kasnije ispostavilo da su te informacije procurele iz salona za negu lepote.

Slično se desilo i sa Klunijevima. Nekadašnji bliski prijatelji u prošlosti su se često posećivali, a Klunijevi su bili rado viđeni gosti u domu princa Harija i Megan Markl, i dok su živeli u Engleskoj i, kasnije, u Los Anđelesu, piše Daily Mirror. Međutim, stvari su se sada promenile jer Džordž i Amal grade bliži odnos s kraljem Čarlsom III, Harijevim ocem.

Amal i Džordž bili su bliski sa Megan i Harijem.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Podsetimo, Klunijevi su bili među najzapaženijim gostima na venčanju Saseksovih 2018. godine, a nehotično su obrukali mladence kada ih je jedna od gošći pitala kako su se upoznali s Harijem i Megan.

Nekadašnja cimerka i bliska prijateljica princeze Dajane iskorisitla je jedinstvenu priliku da na venčanju popriča s glumcem i advokaticom i pitala ih otkud poznaju mladoženju i nevestu.

"Ne poznajemo ih", odgovorili su Klunijevi ljubazno.

Tada se pisalo da su Megan i Hari pozvali Džordža i Amal kako bi delovalo kao da se druže s uticajnim ljudima, kao i da bi se zbližili s ovim poznatim parom, što im je kasnije i uspelo.

Izveštaji o navodnom sukobu ovih parova sada stižu u jeku glasina da Megan Markl želi da se etablira kao "moćan igrač" u Holivudu nakon što je njen imidž pomalo narušen u poslednje vreme. Ona je nedavno potpisala ugovor s renomiranom holivudskom agencijom William Morris Endeavour, šuška se da sprema novu knjigu o svom životu, a sve su glasnije tvrdnje da se Megan vraća glumi.

Bonus video:

Megan Hari zagrljaj tiktok/@izzychar97