Dok su sve žene uzdisale za Džon Travoltom, a muškarci želeli da budu kao on, glumac se borio sa gubitkom tri najbliže žene koje su stradale od raka dojke, iznenadnom smrću sina i problemima sa samopouzdanjem.

Džon danas proslavlja 68. rođenda, a odrastao je u predgrađu Nju Džersija, gde mu je majka Helen usadila strast prema pevanju, plesu i glumi.

Najmlađi od šestoro braće i sestara, Džon je imao blag duh i krhkost koja se prepoznavala od malih nogu, pa je njegova majka imala "potrebu" da se brine o njemu. Njegova drugarica iz detinjstva Kejt Edvard je rekla:

"Džon je imao tu neku ranjivost, kad ga vidite dobili biste jaku želju da ga zagrlite i uverite se da je sve uredu."

Imao je samo 16 godina kada je napustio školu i počeo da se bavi glumom. Našao ga je agent kojem se svideo njeog dobar izgled, smisao za humor i velika inteligencija.

Ali kako se njegova karijera razvijala, tako mu je sudbina priređivao velike životne udarce.

Umrla mu na rukama

Džon se u početku zabavljao sa glumicom Dajanom Hajland koja je od njega bila starija 18 godina. U svemu se ugledao na nju, a ona mu je bila velika podrška. Ali, iznenada, baš kada je Džon Travolta snimao "Groznicu subotnje večeri," glumici je dijagnostikovan rak dojke. Dajana je podvrgnuta mastektomiji, ali rak se proširio svuda po telu i samo tri meseca nakon dijagnoze, ona umire.

"Ona mu je zapravo umrla na rukama. A onda je on morao da sedne na avion i ode u Njujork da snimi "Groznicu subotnje večeri" kao da se ništa nije dogodilo," ispričao je Vesli Klarkson.

Džon Travolta je u pauzama između snimanja izgledao kao zombi, tvrdile su kolege. Nedugo nakon snimanja, glumac je nominovan za Zlatni globus i Oskar.

Džon je sa 16 godina počeo da se bavi glumom
Shutterstock 

Majka se tajno borila sa bolešću

Nakon smrti voljene žene, Džon Travolta je nastavio vredno da radi kako bi zaboravio na sve. Ali nije znao da još jedna žena iz njegovog okruženja vodi strašnu bitku za zdravlje.

Naime, njegova majka Helen je otkrila da ima rak dojke, ali je odlučila da sinu ništa ne kaže.

Znala je šta je prošao sa Dajan, pa nije želela da prolazi kroz isto to samo 18 meseci nakon što je Dajana umrla. Njena želja je uvek bila da ga zaštiti. Ali bolest se nije mogla dugo kriti, pa je Džon na kraju otkrio o čemu se radi. Posećivao ju je skoro svaki dan, pevao joj i trudio se na sve načine da je oraspoloži. Osam meseci kasnije Helen je umrla ostavivši ogromnu prazninu u glumčevom životu.

Zastoj u karijeri

Smrt dve važne žene u njegovom životu, uzele su svoj danak. Džon Travolta se posvetio poslu, ali filmovi u kojima je glumio polako su izlazili iz mode. Zbog velike nesigurnosti da posao ne radi kako treba, Džon Travolta odbija uloge u dva velika blokbastera: Američki žigolo i Oficir i džentlmen.

Izgubio je volju da se bori za sebe i svoje uloge, pa je upao u krug veoma loših filmova. Uskoro reditelji nisu hteli ni da ga angažuju jer su smatrali da ne donosi sreću. Karijera mu je išla toliko loše da je pomišljao da napusti glumu i posveti se pilotiranju.

Ali malo po malo, glumac se vraćao u velikom stilu na filmsko platno.

Smrti voljenih žena veoma su pogodile
Shutterstock 

Smrt sina

Iako traljavo, karijera mu je išla uzlaznom putanjom, dok mu je privatni život cvetao sa suprugom Keli Preston sa kojom je imao troje dece. Međutim, život mu je spremao još jedan udarac.

2009. godine njegov sin Džet, koji je imao samo 16 godina iznenada umire, nakon što je pao u kupatilu i glavom udario o kadu.

Džon Travolta je priznao da je to "najgora stvar koja se ikome ikad može dogoditi", te da se svakodnevno bori protiv depresije koja je nastupila nakon tragičnog gubitka.

Smrt supruge

Taman kada je porodica počela da "staje na noge" nakon gubitka sina, Keli je otkrila da boluje od raka dojke. Preminula je u 57-oj godini. Džon objavljuje da se njegova žena borila do kraja, ali da je bolest bila jača. Ovih dana se šuška da se glumac vraća na veliko platno, te da će film u kojem će igrati biti pravi hit!

Ženina smrt ga je veoma potresla i naterala da napusti Sajentološku crkvu
Shutterstock 

Sajentologija

Džon Travlota nekoliko godina bio je član Sajentološke crkve. 2020. godine glumac Džon Travolta odlučio je da napusti crkvu čiji je član bio godinama.

Razlog za to je činjenica da se njegova supruga i glumica Keli Preston, koja je preminula 12. jula, 2020. godinama hemoterapijom i zračenjem borila sa rakom dojke, onako kako zvanična medicina nalaže.

Nakon ženine smrti, glumac dane provodi s ćerkom, a da li je spreman da se vrati svojoj velikoj ljubavi - glumi, videćemo uskoro...

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

izvor: Stil