Kao što to obično biva, odnosi između članova kraljevske porodice su konstanto pod lupom javnosti. Danas, 4. avgusta Megan Markl proslavlja svoj 42. rođendan koji je odlučila da provede sa svojim izabranikom koji je uvek bio uz nju. Pored toga što je uvek nju stavljao na prvo mesto, princ Hari se odrekao svojih dužnosti i porodice zarad ljubavi i drugačijeg života sa holivudskom glumicom.

Iako je par uvek mislio da su svi u porodici protiv njih, neki detalji dokazuju suprotno. Jedan od njih je i od prošle godine nakon smrti krajice Elizabete II kada je Kejt spasila Megan velike sramote.

Megan i Kejt
youtube printscreen 

S obzirom na to prinčevi Vilijam i Hari nisu došli zajedno u Balmoral nakon smrti kraljice i njihove bake Elizabete II, svi su kao kroz lupu nastavili da posmatraju odnose kraljevske porodice. Pojedini strani mediji su pisali kako braća „očito i dalje nisu u najboljim odnosima" - kao i njihove žene, kojih isprva „na fotografiji" nije ni bilo.

Malo ko je bio uzeo u obzir da su u tom trenutku bili zauzeti drugačijim stvarima, pa tako i na različitim lokacijama.

Kejt Midlton je ostala kod kuće i viđena je nešto kasnije u danu kako odvodi decu iz škole. Megan Markl je, navodilo se, trebalo „sa suprugom da otputuje" u Škotsku iz Londona, gde se bila nalazila, ali njen plan puta tada nije bio poznat.

Megan Markl svakako je potvrdila da će otići u zamak Balmoral, gde je kraljica i umrla, ali u neko drugo vreme. Ona je bila stacionirana nedaleko od zamka, što znači da je i te kako mogla da ode tamo, a oboje su već bili u Britaniji zbog poslovnih obaveza.

kraljevska porodica
i-Images / Eyevine / Profimedia 

U trenutku kada je Kejt pristigla u Balmoral, počela su šuškanja o tome kako je sada kralj Čarls III zabranio Megan da dođe, te da se ona „vadila na kartu"da ni Kejt nije odmah otišla, pa ne mora ni ona. Prašina se, pak, brzo slegla, pošto su joj planovi, pre svega, bili brzo promenjeni zbog novonastale situacije, a zatim je bila fotografisana u društvu muža, Kejt i Vilijama, u crnom od glave do pete.

Megan se, prema pisanju „Daily Mail-a" predomislila zahvaljujući Kejt. Kada je pošla jedna - pošla je i druga. Sumnja se da je najuža porodica po protokolu morala odmah da ode u Balmoral, te kako princeze nisu, to je i jedini razlog zašto su „kasnile".

Za navodno kašnjenje se, napominju tamošnji mediji, mahom „prozivala" samo Megan, ali Kejt ju je „spasila osuda svojim odloženim pristizanjem".

Shuterstock, Shutterstock princ Hari i Megan Markl decu odgajaju daleko od kraljevskih pravila

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!


Bonus video

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl! Kurir televizija