Nakon višegodišnjeg suđenja, iznošenja optužbi, prljavog veša, niskih udaraca i slično, Bred Pit i Anđelina Džoli, inače bivši supružnici, konačno su, prvi put od razvoda, uspeli da naprave neki dogovor i na ljudski način reše pravni rat od 350 miliona dolara oko svog francuskog vinograda.

Kako pišu strani mediji, njih dvoje su se obavezali da će, ovog puta, nesuglasice rešavati van suda, što je pravo iznenađenje ako se uzme u obzir sve što je prethodilo. 

Bred Pit je konačno u miru sa Anđelinom.
Tim Merry / MirrorPix / Profimedia 

Samo dve nedelje ranije, Anđelina je izvređala bivšeg supruga i nazvala ga "diletantnom" i "detetom", rekavši da on samo uživa u plodovima rada onih koji su zapravo zaduženi za vinograd, te da on nije farmer. 

Sada se čini da je mir ipak na pomolu, jer su oboje pristali na posredovanje koje bi moglo da reši njihove probleme.

Anđelina je pristala na posredovanje u suđenju.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Dokumenti podneti prošle nedelje u vezi sa sporom oko vinograda pokazuju da su se obe zvezde složile sa posredovanjem kao alternativnom metodom rešavanja spora oko Šatoa Miraval - umesto da stvar ide na sud.

Džoli je takođe rekla da je voljna da učestvuje na konferenciji o nagodbi. Štaviše, može se otkriti da je Pit imenovao "privremenog administratora" za Šato Miraval u pokušaju da reši rat između sebe i Rusa kojima je Džoli prodala svoj deo vinograda.

Anđelina Džoli je prodala svoj deo Rusima.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Ovaj potez ima za cilj da zaštiti veoma uspešan vinski biznis, koji su razvili u saradnji sa francuskim proizvođačima vina Famille Perrin.

Kako piše u dokumentima, "nezavisna figura" će doći da proceni vinariju i kako se ona vodi i time će se olakšati pregovore između Pita i Nuvela — investicione kompanije koju je njegova bivša prodala šefu Stolija Juriju Šefleru.

Bred Pit pristao je na sporazum sa Anđelinom.
Agency/Bestimage/Profimedia 

Ovo će omogućiti kompaniji da nastavi da razvija poslovanje i partnerstvo sa porodicom Perrin dok se spor ne reši.

Podsetimo, Pit i Džoli kupili su Šato Miraval, imanje od 1300 jutara na jugu Francuske, 2008. Tamo su 2013. godine započeli posao proizvodnje vina sa porodicom Perin - vodećim proizvođačima organskog vina iz doline Južne Rone.

Par se čak venčao na imanju 2014. Chateau Miraval Rose su mnogi stručnjaci (uključujući časopis Vine Spectator) proglasili najboljim vinom na svetu. Profit je porastao sa oko milion evra u 2013. na oko 15 miliona evra u 2022.

Ali 2016. godine, nakon incidenta između Pita, Džolijeve i njihove dece na putovanju avionom iz Francuske u Kaliforniju, Džoli je podnela zahtev za razvod.

Od tada je bilo sukoba - oko starateljstva nad decom i novca. Godine 2022. Pit je pokrenuo sudski postupak protiv Džolijeve zbog prodaje svog udela u Chateau Miravel ruskom oligarhu Šefleru. Nadao se da će je sam otkupiti, pa je tražio da se prodaja poništi, piše Daily Mail, prenosi Glossy.

Anđelina je tražila starateljstvo nad decom.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

U međuvremenu, advokati Nuvela su tvrdili da je Pit 'pljačkao' vinski biznis i koristio ga kao svoju 'ličnu kasu', pa su tražili 350 miliona dolara odštete.

U podnesku se navodi da je njihovo šestoro dece bilo toliko traumatizovano tim incidentom u avionu, opisanim u potpunosti, da od tada nisu mogli da se vrate u Šato Miraval.

Sada kada je dogovor oko vinarije postignut, ostaje i bitka oko najbitnijeg - dece, ali mnogi sumnjaju da će Anđelina u ovom slučaju pristati na bilo kakve dogovore s obzirom da je izričita da ona bude jedini staratelj.

Bonus video:

TAJNE BRED PITOVOG MLADOLIKOG IZGLEDA: Da li je sve u estetskoj hirurgiji, ili? Kurir TV

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!