Svet je potresla vest da je Šinejd O' Konor, vlasnica brojnih hitova od kojih je možda najpoznatiji "Nothing compares to you", preminula u 56. godini, samo 18 meseci nakon samoubistva 17-godišnjeg sina Šejna. 

Iza sebe je ostavila još troje dece i fanove širom sveta, slomljenog srca. Nažalost, slavna irska pevačica teško je podnela smrt sina i nikad se sa tim nije pomirila. 

Nakon celokupne situacije i sama je završila u bolnici, a kako se pisalo u stranim medijima, pokušala je da oduzme sebi život "jer ne vidi budućnost bez Šejna".

Podsetimo, njen 17-godišnji sin se ubio, a policija je njegovo telo pronašla nakon dvodnevne potrage. Tinejdžer koji je pre toga bio hospitalizovan baš iz straha da bi mogao da digne ruku na sebe uspeo je da pobegne iz bolnice i uradi ono što je naumio, a istražitelji su kasnije pronašli i njegovo oproštajno pismo.

Šinejd se teško mirila sa smrću sina.
Facebook / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Na Tviteru je kasnije napisala da je ona ta koja je kriva za njegovu smrt. "Ja sam kriva što Šejna nema. Moja deca ne mogu da mi to oproste i ne žele da pričaju sa mnom. Ne vidim život bez svog deteta", pa dodala:

"Odlučila sam da sledim svog sina. Nema smisla da živim bez njega. Sve što dotaknem, uništim. Živela sam samo zbog njega, a sada ga nema. Uništila sam svoju porodicu. Moja deca ne žele da me vide. Ja sam us*ana osoba. A vi svi mislite da sam fina jer znam da pevam. Nisam".

Pevačica je kasnije obrisala sporne tvitove i izvinila se zbog svojh reči.

"Žao mi je, nije trebalo to da kažem. Sada sam sa policajcima na putu za bolnicu. Žao mi je što sam vas sve uznemirila. Izgubljena sam bez svog deteta i mrzim samu sebe. Bolnica će mi pomoći na neko vreme. Ali pronaći ću Šejna, ovo je samo kratko odlaganje", poručila je neutešna pevačica na Tviteru nakon nekoliko sati.

Nažalost, ova tragedija daleko je od jedine u životu Šinejd. I sama se godinama borila sa mentalnim problemima. Tako je, primera radi, 15. maja 2016. godine iznenada nestala. Tog dana pevačica je otišla da se provoza na biciklu u predgrađu Čikaga. Neko je nazvao policiju i prijavio njen nestanak, nakon čega je pokrenuta potraga za njom.

Poznato je da se pevačica borila s depresijom pa su se prijatelji i porodica zabrinuli da je izvršila samoubistvo. Pronašli su je nakon što je nestala na više od 24 sata.

Sama Šinejd je tokom godina imala mnogo ispada u javnosti, a jedan je i taj da je promenila ime u Šuada Davit i prešla u islam.

Šinejd je prešla u islam.
Youtube 

Na sahranu sina došla je u roze trenerci i papučama, a jednom prilikom je šokirala javnost kada je otkrila da je kolega Princ pokušao da je prebije.

Šinejd na sahrani sina u roze trenerci.
Mark Doyle / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

"Više puta je pokušao da me prebije, a ja sam se branila. Nije šala, to je bilo zapravo zastrašujuće iskustvo. Jedne noći me je pozvao u kuću. Otišao je i doneo jastuk napunjen nečim tvrdim, pokušala sam da pobegnem. Jurili smo se oko njegovog automobila, pljunula sam u njega, a on je pokušao da me udari", navela je ona, tvrdeći da se sve desilo kada je odbila da bude njegova štićenica i da je Princ tada bio na drogama. Inače, interesantno je da je upravo on napisao njen najveći hit "Nothing compares to You".

Šinejd je zapravo oduvek bila poznata po svojim kontroverznim izjavama i postupcima. Prvi veliki skandal usledio je 1992. godine kada je na televiziji uživo pokidala sliku pape Jovana Pavla II u znak protesta protiv katoličke crkve i njenih skandala sa zlostavljanjem dece. Taj postupak izazvao je bes vernika širom sveta i označio početak Šinejdine reputacije buntovnice.

Šinejd je bila buntovnica.
Shutterstock 

Njeno ponašanje nije se smirilo tokom godina. Na koncertima je često provocirala publiku, prekidala nastupe, pa čak i pretila da će se povući iz muzičke industrije. Takođe je bila poznata po svojim izlivima besa na društvenim mrežama, gde bi često koristila vulgarni jezik i vređala druge javne ličnosti.

Međutim, bitno je istaci da je većina problema Šinejd poticala od ranog detinjstva i zlostavljanja koje je prošla. Život je nije mazio, a 2017. je priznala da je bila žrtva porodičnog nasilja, da ju je majka maltretirala, te da je i tada razmišljala o samoubistvu.

"Imala je sobu za mučenje i bila je osoba koja je uživala da nanosi bol drugima. Morala sam stalno da ponavljam kako ne vredim ništa i da sam ja niko, ako bih odbila to da govorim, onda bi me tukla", potresno je svedočenje poznate pevačice.

Od majke je pobegla kada je imala 13 godina, a šest godina kasnije majka joj je poginula u saobraćajnoj nesreći. Pevačica je u intervju rekla kako je na isti pristala jer želi svima da kaže da nije luda nego da je žrtva porodičnog nasilja.

No, sve što se dešavalo bilo je ništa u poređenju sa smrću sina, a njena poslednja poruka ostavljena je upravo na Tviteru i posvećena Šejnu: "Od tada živim kao polumrtvo biće. On je bio ljubav mog života, svetiljka moje duše."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!