Jelena i Novak Đoković važe za jedan od najskladnijih parova na javnoj sceni, a ujedno su jedni od najglasnijih kada je reč o vaspitanju dece. Tako je, jednom prilikom Jelena ispričala da decu Stefana i Taru ne vaspitava batinama, što je izazvalo polemike u javnosti.

"Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe.

Jelena Đoković i Novak su posvećeni roditelji.
pritnscreen/instagram 

Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti", istakla je Jelena prilikom gostovanja na panelu.

Ona takođe smatra da i roditelji i deca svakodnevno uče jedni od drugih i da u tom odnosu niko nije savršen.

"Deca nisu razmažena ukoliko imaju jasne granice. Mi kao roditelji smo toliko izgubljeni i nismo dobro snađeni u ovom društvu. Ne umemo da uspostavimo granice. Ne znamo ko smo mi, da bismo pomogli deci. Ne postoji savršen roditelj, niti savršeno dete. Postoji veliki prostor za učenje. Treba iskreno da govorimo o svemu ovome", rekla je Jelena svojevremeno u jutarnjem programu "Nove S".

Ona je zatim dodala da materijalni status ne utiče na emocionalno stanje, te istakla da smatra da se svaki roditelj u određenim situacijama suočava sa oprečnim emocijama.

"Nije greh ne znati i pitati i biti zbunjen. To su svakodnevna stanja svih roditelja, bez obzira da li on bio bogat ili siromašan. Novac nije to što diktira ko bolje živi, u smislu toga da smo mi svi ljudi koji emotivno proživljavamo sve situacije. Mi sada znamo da dete mora emocionalno da se razvije da bi moglo da odgovori na sve društvene izazove pametno. Mi kao roditelji smo prepuni sukobljavajućih emocija. Kao roditelji volimo našu decu, a istovremeno nas izluđuju", rekla je Jelena Đoković u pomenutoj emisiji.

Šta joj Novak zamera

Jelena je, inače, nedavno govorila i o tome šta joj Novak zamera kada je u pitanju vaspitanje dece.

"Moj sin najviše voli da slaže Lego kockice i sluša muziku, dok sa ocem voli da igra tenis i gleda mečeve, što mami možda nije najomiljenije.S ćerkom volim da plešem, ona voli da se šminka, dok ja to ne volim. Ali, moram da poštujem njenu slobodu izražavanja kroz takvu vrstu umetnosti. Imala sam baš situaciju sa suprugom gde je on krititikovao zašto joj ne zabranim šminkanje, pod argumentom da je ona još mala i da je učimo pogrešnim stvarima. Na to sam mu odgovorila da ona to želi i da ne mogu ništa da joj zabranim, već da joj samo pomognem da to radi bolje", ispričala je Novakova supruga pre nekoliko dana za hrvatske medije.

Bonus video:

Novak i Jelena Đoković: Mi smo ovde da pomognemo znanjem i ekspertizom da sva deca imaju podjednake šanse za obrazovanje Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!