Kada ste deca slavnih roditelja, pogotovo ako ste deo kraljevske porodice, sasvim je izvesno da nećete imati detinjstvo kao drugi vršnjaci. 

Svaki vaš korak ili potez biće praćen budnim okom javnosti i biti tema na mrežama i u medijima. Tako, ono što bi se kod druge dece računalo kao nestašluk, u ovom slučaju bi neki tumačili kao bezobrazluk, jer nažalost, svako ko sedi za tastaturom može da napiše šta želi, bilo to istina ili ne.

PRinc Džordž će imati drugačiji život nego Vilijam i Hari.
James Whatling-IPA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Baš iz tog razloga, princ Vilijam i Kejt Midlton na sve načine su pokušavali da zaštite decu od štetnog uticaja javnosti i tek nedavno su počeli da se sa njima pojavljuju češće na određenim dešavanjima. 

Od kako se sve izdešavalo sa Harijem, koji je u jednom trenutku javno izašao sa brojnim tajnama kraljevske porodice, te sebe nazvao "Vilijamovom rezervom", odnosno rekao da je rođen samo u slučaju da njegovom bratu zatreba transplatacija organa ili slično, te "apelovao" na njega da ne radi svojoj deci što su Čarls, pa i Dajana njima, čini se da su se neke stvari promenile. 

Princ Hari apelovao je na brata.
Youtube 

Naime, nije tajna da su i Vilijam i Kejt na sve načine pokušavali da deci pruže što lakše detinjstvo, pogotovo kada je reč o princu Džordžu koji će jednog dana postati kralj.  

PRinc Džordž neće morati da poštuje tradiciju.
WPA-Pool / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Za razliku od Luja i Šarlot njega čekaju teški protokoli i rigorozna pravila, ali se čini da je Vilijam sada odlučio da neke stvari odbaci upravo zbog dobrobiti sina, i kako bi sačuvao njegovo mentalno zdravlje.

Princ Džordž neće morati da služi vojsku, a Šarlot
Sarah Meyssonnier / PA Images / Profimedia 

Novost koja je odjeknula kraljevstvom jeste to da se od njega neće očekivati da se pridruži oružanim snagama pre nego što postane kralj. Ovo je kršenje vekovne tradicije, koje podržava i njegov otac Vilijam.

On zapravo želi da svom sinu pruži podršku i pusti ga da donekle sam oblikuje svoju sudbinu. Drugom u redu za tron će biti dozvoljeno da zaobiđe uobičajeni boravak u Oružanim snagama ako to želi, preneo je Daily Mail.

PRinc Džordž će moći da zaobiđe tradiciju.
Frank Augstein / AFP / Profimedia 

To bi bila značajna promena u kraljevskoj porodici, jer je monarh glavni komandant britanskih snaga. Džordžov otac, ujak, deda, prabaka i pradeda služili su u vojsci, držeći se viševekovnog tradicije.

"Tradicija da se članovi kraljevske porodice pridružuju oružanim snagama, čak i na kratak period, daje ključni legitimitet monarhiji", naveo je u pomenutom magazinu istoričar Dominik Sendbruk.

Kako se približava Džordžov deseti rođendan, tako su sve oči javnosti uprte u njega, a tim povodom oglasio se i njegov otac princ Vilijam:

"U teoriji, ništa ne sprečava Džordža da gradi karijeru kao astronaut, na primer, ako je to ono što želi, a zatim da kasnije postane kralj. Pravila su sada drugačija, on ne bi morao da sledi staru formulu odlaska u vojsku, a zatim u kraljevski život."

I pojedini istoričari smatraju da je sasvim u redu da se popuste pravila kojima su okovani članovi kraljevske porodice.

Princ Vilijam u vojsci.
John Stillwell / AFP / Profimedia 

"Pa, da li bi Šarlot mogla da se kvalifikuje kao lekar, na primer? Ne vidim zašto ne. Sada je dosta toga drugačije nego kada su Vilijam i Hari odrastali. Ovo je značajno jer pokazuje da vremena idu dalje. Ja sam za ljude koji idu u korak sa vremenom pod uslovom da ne bacaju tradiciju kroz prozor", objasnio je istoričar Hugo Vikers.

Ipak, čini se da ima i onih koji su suprotnog mišljenja: "Vojna služba omogućava članovima kraljevske porodice da imaju osećaj normalnog života, daje im određenu dozu slobode i uči ih svim vrstama veština merenja vremena i prezentacije koje su važne za kraljevske dužnosti. Ono što očigledno ne funkcioniše su slučajevi u kojima članovi kraljevske porodice ulaze u komercijalne poduhvate. To uvek krene naopako", bili su neki od komentara ljudi bliskih kraljevskoj porodici.

Ipak, i Vilijamu i Kejt je dobrobit njihove dece najbitnija, te nema sumnje da ih ništa neće pokolebati u nameri da im pruže što normalniji život, a ako je na to uticao Hari, još bolje, jer upravo deca mogu biti spona koja će jednog dana pomiriti zavađenu braću.

Bonus video:

"Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio? Kurir TV

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!