Odnos zaraćene braće Vilijama i Harija dugo je na staklenim nogama, a kako vreme odmiče tako sa dvora "curi" sve više informacija o tome šta je sve dovelo do toga da dođe do sukoba. 

Dok kraljevska porodica u javnosti mudro ćuti, Hari do sada nije birao sredstva da bi dokazao svoju istinu. Po njegovoj priči, jedini negativci bili su upravo "firma", pokojna Elizabeta, Čarls, Vilijam i Kejt, dok njegove krivice i odgovornosti nema, a isto važi i za Megan. 

princ Hari u svađi je sa bratom.
TS / Goff Photos / Profimedia 

Ipak, čini se da nije baš sve tako kako je buntovni princ predstavio. Sada se pronela priča o "okidaču" za sukob, odnosno bizarnoj situaciji koja je bila "kap koja je prelila čašu". 

Podsetimo, kada je Megan Markl tek stigla u britansku kraljevsku porodicu, princ Vilijam i Kejt Midlton imali su korektan odnos s njom i trudili se da je prihvate raširenih ruku, piše Glossy.rs.

Megan Markl porodica je dočekala raširenih ruku.
Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Profimedia 

Kako i ne bi kada su njen suprug princ Hari i njegov stariji brat bili bliski kao najbolji prijatelji, a snaha Kejt bila mu je kao sestra?

Međutim, uskoro su odnosi između njih bili sve lošiji, a to se pogoršalo nakon što su Hari i Megan napustili porodicu i dali niz ispovesti u kojima su na negativan način pričali o njima.

Megan i Hari napustili su porodicu zbog odnosa sa njima.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Niko ne može sa sigurnošću da kaže koji događaj je bio inicijalna kapisla da se njihov skladan odnos raspadne, ali se spekuliše da je sve počelo kada je princ Vilijam rekao bratu da ne žuri s venčanjem, a potom se dogodilo još nešto – navodno su mlađi brat i snaha zadali udarac njegovom najstarijem detetu!

Hari je uvredio princa Džordža.
Sarah Meyssonnier / PA Images / Profimedia 

Naime, kako su pre nekoliko godina pisali britanski mediji, koren problema mogao bi biti izbor imena Harijevog sina.

Saseksovi su dečaka nazvali Arči Harison Mauntbaten-Vindzor, navodno jer se do sad niko u Harijevoj porodici nije zvao tako, a Megan i on želeli su da dečak raste bez tereta kakvo su porodično nasleđe i titula. Ipak, sudeći po pisanju portala The Sun, neko se ipak zvao Arči - to je nadimak princa Džordža!

Mesecima pre nego što se Megan porodila, The Sun je pisao o susretu malog princa Džordža s jednom građankom, koja je ispričala da joj se mališan predstavio kao Arči i da je objasnio da je to njegov nadimak.

Princ Džordž sam je otkrio koji je njegov nadimak.
JOHN SIBLEY / AFP / Profimedia 

Neimenovana žena radi kao šetač pasa, a jednom prilikom je princa Džordža srela s bakom Kerol Midlton, kada je dečak prišao i pomazio jednog od pasa koje je vodila.

"Iz ljubaznosti sam popričala s njim i pitala sam Džordža kako se zove iako sam, naravno, znala ko je on. Na moje iznenađenje, rekao je: "Zovu me Arči", nasmejan", ispričala je ona.

Najstarije dete princa Vilijama i Kejt Midlton je, inače, na rođenju dobio ime Džordž Aleksander Lui od Kembridža. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!