Kraljevsku porodicu ponovo drma skandal, i ne, ovog puta Hari nije umešan, već stariji naslednik kralja Čarlsa koji je povukao potez koji su mnogi ocenili kao nečuven. 

Naime, kako piše Daily Mail, Čarl je "poludeo" nakon što mu je Vilijam, novi princ od Velsa, rekao da planira da iznajmljuje kuću koju je kralj 2007. godine kupio za 1, 2 miliona funti i sa ljubavlju renovirao i opremao.

U pitanju je vikendica Lvinivermod, koje se nalazi na obroncima Nacionalnog parka Brekon Bikons u Velsu, a koja je jedna od omiljenih destinacija kralja, te svake godine ovde provodi nekoliko nedelja. 

Imanje je kupljeno preko Vojvodstva Kornvol, a isto je Vilijam preuzeo nakon smrti kraljice Elizabete II prošle godine i rešio da spreči Čarlsa da ovde uživa besplatno. 

Naime, posle septembra ove godine ova kuća će biti dostupna truistima za iznajmljivanje, a ova odluka princa od Velsa je "veoma razočarala" kralja, kako prenosi upućeni izvori. Ovo znači da će Čarls morati da iznese iz kuće iznese sve svoje lične stvari, a sve jer Vilijam nije obnovio očev zakup imanja, što je kralja ražestilo.

Princ Vilijam nije obnovio očev zakup.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Sporna vila ima tri spavaće sobe u glavnoj kući na imanju, a nalazi se na vrlo prostranoj zemlji i božanstvenoj velškoj prirodi. Čarls je, zajedno sa svojom majkom i tetkom Anabel Eliot, uložio mnogo vremena i truda u uređenje ovog imanja, uz pomoć arhitekte Krega Hamiltona.

Kralj Čarls je razočaran odlukom sina.
Rob Welham / Camerapress / Profimedia 

Ogromnu štalu pretvorili su u trpezariju za 16-oro gostiju, postavljeni su novi prozori, a sve je vrlo elegantno, otmeno i u duhu rustičnog velškog dizajna.

Navodno je kralj Čarls prilično "razočaran" i "iznerviran" zbog poteza svog naslednika, jer će ubuduće kuću moći da iznajmi "kao sav običan svet".

Bonus video:

"Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio? Kurir TV

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!