Silvio Berluskoni je preminuo nakon duge borbe sa leukemijom u 86. godini, međutim, čuveni političar do samog kraja živeo je punim plućima, kao da sutra ne postoji, pogotovo kada je reč o ljubavi. 

Tako je prošle godine stao i pred oltar sa 33-godišnjom devojkom Martom Fašinom, a "simbolično venčanje" koštalo je "samo" 400.000 evra. 

Marta i Silvio su se zabavljali još od 2020. godine nakon što mu je Marta pisala duga ljubavna pisma, pa Silvio nije imao kuda nego je ostavio svoju tadašnju devojku sa kojom je bio u vezi 12 godina, piše Kurir Stil.

Marta nije izbijala iz njegove vile, pa je njegova tadašnja devojka, Veronika shvatila da je đavo odneo šalu i povukla se ustupajući svog "dečka" drugoj.

Dok je on srećan sijao pored svoje nove mlade žene, njegovo petoro dece bilo je ogorčeno jer je smatralo da će svo bogatstvo pripasti upravo Marti, pa su mu stoga zabranili da napravi pravu ceremoniju venčanja. Iako Marta nije bila srećna što je venčanje samo "simbolično" ipak se obukla kao da je u pitanju prava stvar. Prema nekim izvorima, nosila je venčanicu vrednu 20.000 evra.

Tokom ceremonije venčanja Berluskoni je svojoj ženi rekao: "Ti me ispunjavaš, ne bih mogao da živim bez tebe."

Priča se kako njegovi naslednici neće dati Marti ni centa od velikog bogatstva Silvija Berluskonija koje se procenjuje na 5 milijardi dolara.

Ko je Marta Fašina?

Marta Fašina je godinama bila opsednuta likom i delom Silvija Berluskonija. Ona navodno ima istetovirane njegove inicijale na svojim leđima.

U parlamentu su je protivnici prozivali rečima: "Šta to žena od 30 godina vidi u 80 - godišnjem muškarcu?"

Ali Marti to nije smetalo. Rođena u primorskom gradu na jugu Italije, gospođa Berluskoni je diplomirala književnost i filozofiju na rimskom univerzitetu i počela da radi za fudbalski klub Milan kao službenik u odnosnima s javnošću.

U to vreme taj klub je bio u vlasništvu Berluskonija i ona je sa njim dolazila u redovan kontakt.

Svoju političku karijeru započela je pisanjem niza članaka podrške za novine koje podržavaju Forca Italia, stranku koju je osnovao Berluskoni 1994. kada je prvi put izabran za premijera.

Kolege je opisuju kao "jednostavnu, ali slatku" osobu u italijanskom parlamentu. Ona retko glasa i nije pokušala da se umeša u politička pitanja o kojima se raspravlja tokom aktuelnog parlamentarnog mandata.

Bila je opčinjena Silvijom Berluskonijem i nikad joj nije smetalo što je on od nje stariji 53 godine!

Bonus video:

POSLEDNJE OBRAĆANJE SILVIJA BERLUSKONIJA: Poslao poruku iz bolnice San Rafaele Reuters

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!