Nema sumnje da bi, da je Dajana živa, mnogo toga bilo drugačije u kraljevskoj porodici, a pogotovo kada je reč o njenim, danas zaraćenim sinovima Vilijamu i Hariju. Mnogi su mišljenja da omiljena princeza nikad ne bi dozvolila da njena deca budu na "suprotnim stranama medalje", te da između njih nastane jaz.

Da je živa, princeza Dajana nikad ne bi dozvolila da joj deca budu posvađana.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Nažalost, sudbina je imala druge planove, a tog kobnog 31. avgusta 1997. godine Dajana, njen partner Dodi Fajed i vozač Henri Pol, poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći.

Dajana je poginula u stravičnoj nesreći.
CNP / ddp USA / Profimedia 

Nakon Dajanine smrti, brigu o Vilijamu i Hariju preuzeo je njihov otac Čarls, kao i brat i sestre njihove majke. Vraćeno im je tako što čak nisu ni bili pozvani na krunisanje, ako je verovati natpisima britanske štampe i pojedinim intervjuima koje su dali. 

Niko od Dajaninih nije bio pozvan na krunisanje.
FIONA HANSON / AFP / Profimedia 

Međutim, Dajanu narod nikada nije zaboravio, niti je prestao da je veliča. Prema mišljenju mnogih, iako se razvela od Čarlsa, ona je bila jedina koja je dostojna da bude kraljica upravo zbog topline, ponašanja, rušenja tabua i pomeranja granica po čemu je bila prepoznatljiva. Nažalost, zvanična titula kraljice pripala je Kamili, ali je Dajana zauvek ostala - kraljica srca. 

Kamila je psotala kraljica iako je britanska javnost ne voli.
Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Komentari poput: "Samo je jedna Dajana", "Nju jedino priznajemo za kraljicu", "Kamila nije dostojna" i slično, i dalje se mogu pročitati čak i na službenim nalozima kraljevske porodice. Mnogi ne prestaju da se pitaju šta bi bilo kad bi bilo, ili makar kako bi Dajana danas izgledala, te ne čudi što je samo jedna fotografija gotovo preko noći postala viralna.

Naime, portal ruskog izdanja magazina "Hello" objavio je fotografiju dobijenu uz pomoć veštačke inteligencije na kojoj je Dajana sa 62. u svečanoj, svedenoj toaleti, po kakvim je i inače bila poznata. Sa kojom borom više, elegantna i dostojanstvena, ovo je zaista bio možda i najverniji prikaz omiljene princeze. 

Malo potom Tviterom je kružila druga fotomanipulacija na kojoj ledi Di nije toliko "uglađena" i doterana, ali je i dalje neodoljiva.

Ova objave u isti mah su i raznežile i rastužile ljude koji ne prestaju da komentarišu "kraljicu srca" uz žal što se sve završilo na tako tragičan način. Ipak, uspomene na Dajanu žive u srcima svih onih koji je vole, a još njenih fotografija iz mladosti, ukoliko ste propustili, pogledajte u galeriji u nastavku:

David Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia, Photonews Scotland / Shutterstock Editorial / Profimedia Pogledajte kako je Dajana nekad izgledala...

Bonus video:

Dajana Čarls  tiktok/@royal.tc

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!