Od krunisanja kralja Čarlsa III prošlo je nekoliko dana, ali princ Hari je i dalje jedna od glavnih tema. Svet je sa nestrpljenjem iščekivao susret zaraćene braće, i uopšteno kako će se članovi kraljevske porodice ponašati nakon svega prema buntovnom princu, međutim, on je ostao tek toliko da ispoštuje svog oca, nakon čega se brže-bolje vratio u Ameriku.

Ceremoniju je pratio iz dalekog trećeg reda, a iako se uredno javio ljudima kada je ušao u Vestministersku opatiju, Hari je sedeo sam, i razgovarao jedino sa sestrama od strica, princezama Beatris i Eugenijom od Jorka i njihovim muževima koji su jedini koji sa njim i Megan održavaju kontakt.

Hari je pratio krunisanje sa sestrama od stricama i njihovim muževima.
WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Tužna istina je da se nekad bliska braća sada nisu ni pogledala, čak ni u trenutku kada su Vilijam i Kejt sa decom ušli u Vestministersku opatiju.

Stručnjakinja za govor tela, Džudi Džejms, komentarisala je njegovo ponašanje za The Mirror i otkrila da je Hari delovao jako nervozno dok je čekao da se pojavi njegov otac Čarls.

"Dok je sedeo čekajući brata i oca da dođu, videli su se znakovi rastuće napetosti i anksioznosti. Grizao je usne i oblizivao se, a počeo je i brže da trepće", ispričala je.

Kad su se Vilijam i Kejt pojavili, Hari je pogledao u brata, a onda "napravio gest ignorisanja".

"Hari je uradio nešto što je delovalo kao čudan gest ignorisanja ili skretanja pažnje dok su njegov otac, brat i snaja prolazili pored njega", rekla je ona.

"Počeo je živahno da čavrlja s Edoardom (muž princeze Beatris), pokazujući nešto palcem preko ramena i kikoćući se. Hari je pogledao u Čarlsa kad su on, Vilijam i Kejt krenuli, ali nakon što je pogledao u oca, okrenuo je glavu i nastavio da razgovara s Edoardom u ključnom trenutku kad su oči svih prisutnih na ceremoniji bile uperene u Čarlsa i Vilijama", opisala je Džudi.

Potom je u jednom trenutku tražio njegov pogled, ali ga nije dobio. Čak i tokom službe, kamere su više puta uhvatile Harija kako gleda u Vilijama, ali nije bilo uspeha. Budući prestolonaslednik se nijednom nije okrenuo, čime je jasno da su mali izgledi da će, barem u skorije vreme, zaraćena braća zakopati "ratne sekire".

O čemu je Hari razgovarao sa zetom?

Ipak, Hari nije propustio da komentariše ono što se dešavalo, a sada je konačno otkriveno o čemu je pričao. Čitači sa usana uspeli su da dešifruju ono što je govorio. Navodno su Hari i Džek (suprug princeze Eugenije) na samom početku ceremonije vodili veoma intezivan razgovor. Navodno je Džek upitao Harija: "Sastanak?". Ipak, britanski mediji su se ogradili da nisu sigurni na koji se ovo sastanak odnosi, odnosno da li je u pitanju nešto što se odigralo ili tek treba da bude, ali je prinčev odgovor bio dovoljan sam po sebi. 

"To je tužno. Umoran sam od svega toga. Pokušao sam da razgovaram sa njim", navodno je rekao Hari misleći na brata Vilijama, piše "Marie Claire". Džek je nakon toga pitao nešto Harija za Megan, ali čitači sa usana ovo nisu mogli da dešifruju. 

"Ako će vam biti bolje zbog toga, čak i ja mogu to da uradim. Ne vodite baš miran život, zar ne?", rekao je Džek, na šta je Hari odmahnuo glavom. "Nisam imao vremena za to, ne ako je gotovo...", govorio je Džek navodno, iako nije najjasnije na šta se konkretno mislilo. 

"To je moguće", zagonetno je odgovorio Hari, čime su se zaređala dodatna pitanja o njegovom odnosu sa kraljevskom porodicom. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!