Iako je krunisanje kralja Čarlsa III istorijski događaj o kojem i danas ne prestaje da se priča, glavna tema su, bez sumnje, posvađana braća Vilijam i Hari.  

Podsetimo, stariji Vilijam je sa porodicom pratio očev najvažniji dan iz prvog reda, dok je "odbegli brat" dobio mesto u "dalekom" trećem, a društvo su mu pravile sestričine Eugenija i Beatris kao i njihovi muževi. One su inače i jedine sa kojima Hari i Megan održavaju kontakt.

Hari je sedeo sa Eugenijom i Beatris.
WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Nažalost, ovo je bio prvi susret braće nakon Harijevih eksplozivnih memoara 'Spare' u kojima je izneo niz optužbi protiv svoje porodice, pa i ne čudi što je svet čekao da vidi šta će se dogoditi kada se nađu oči u oči. 

Tužna istina je da se nekad bliska braća sada nisu ni pogledala, čak ni u trenutku kada su Vilijam i Kejt sa decom ušli u Vestministersku opatiju

Hari nije pogledao brata kada je ušao u opatiju.
WPA-Pool/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Stručnjakinja za govor tela, Džudi Džejms, komentarisala je njegovo ponašanje za The Mirror i otkrila da je Hari delovao jako nervozno dok je čekao da se pojavi njegov otac Čarls.

"Dok je sedeo čekajući brata i oca da dođu, videli su se znakovi rastuće napetosti i anksioznosti. Grizao je usne i oblizivao se, a počeo je i brže da trepće", ispričala je.

Princ Hari je skrenuo pogled kada je video Vilijama i Kejt.
TOBY MELVILLE / AFP / Profimedia 

Kad su se Vilijam i Kejt pojavili, Hari je pogledao u brata, a onda "napravio gest ignorisanja".

"Hari je uradio nešto što je delovalo kao čudan gest ignorisanja ili skretanja pažnje dok su njegov otac, brat i snaja prolazili pored njega", rekla je ona.

"Počeo je živahno da čavrlja s Edoardom (muž princeze Beatris), pokazujući nešto palcem preko ramena i kikoćući se. Hari je pogledao u Čarlsa kad su on, Vilijam i Kejt krenuli, ali nakon što je pogledao u oca, okrenuo je glavu i nastavio da razgovara s Edoardom u ključnom trenutku kad su oči svih prisutnih na ceremoniji bile uperene u Čarlsa i Vilijama", opisala je Džudi.

Potom je u jednom trenutku tražio njegov pogled, ali ga nije dobio. Čak i tokom službe, kamere su više puta uhvatile Harija kako gleda u Vilijama, ali nije bilo uspeha. Budući prestolonaslednik se nijednom nije okrenuo, čime je jasno da su mali izgledi da će, barem u skorije vreme, zaraćena braća zakopati "ratne sekire".

Hari se, očekivano, nije pojavio sa ostatkom porodice na balkonu nakon ceremonije, već je sa ogromnim osmehom na licu seo u automobil, a potom i u avion i vratio se u Ameriku, tačno na vreme za proslavu Arčijevog četvrtog rođendana. 

Bonus video:

Krunisanje kralja Čarlsa III Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!