Brak Novaka i Jelene Đoković važi za jedan od najstabilnijih na domaćoj sceni. Veoma često su inspiracija drugima upravo zbog podrške i razumevanja koje jedno drugome pružaju. U braku su dugih 8 godina, a zabavljaju se od srednje škole, a vremenom je njihova ljubav bivala samo jača i jača, iako se u više navrata pisalo da je na "staklenim nogama".

Tako su domaći mediji domaći mediji pisali da je Jelena ostavljala Novaka čak 3 puta, odnosno pomišljala je na to.

Često se pisalo da je brak Novaka i Jelene na staklenim nogama.
AFP / AFP / Profimedia 

"Nikad Jelena nije pomišljala da ode zauvek, ali je imala faze kada više nije mogla da se nosi sa Novakovim padovima i periodima kada se povlačio u sebe, te nije mogao da pronađe izlaz," rekao je svojevremeno izvor za "Scandal!" pa dodao:

"Pored kuće, dece, bračnih obaveza, vođenja fondacije, poslova, javnosti imala je nad glavom i Novakove uspone i padove, ali i povredu lakta, tada im je bilo najteže. Baš u to vreme imao je niz poraza i mnogi su ga kritikovali. Novak se povlačio u sebe, nije znao kako da se izbori sa pritiskom javnosti. Jelena je pokušavala da ga podigne na razne načine, pričala je s njim danima i noćima, tražeći način da ga vrati na put uspeha, ali on tada nije imao snage. To ju je pogađalo pa je da bi ga trgla govorila da će otići i da se neće vratiti dok ne bude ponovo stari Nole," kaže izvor i otkriva ko je pomogao da brak Novaka i Jelene opstane uprkos svemu.

Jelena Đoković nikad nije želela zaista da napusti Novaka.
Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Dijana je to na vreme osetila, pa je bila ključna u rešavanju problema. Dosta je tada Jeleni pomagala oko dece i drugih obaveza, ali ju je i svakodnevno bodrila. Kroz suze joj je ponavljala: "Ajde, ne padaj, moraš izdržati, na kraju sve ostane na nama ženama. Samo budi uz muža i biće sve u redu. Žena je stub porodice, ako ona padne pada sve. Zamisli kroz šta sam sve ja morala da prođem dok smo još bili podstanari i morala da se bavim mužem i decom i borim da preživimo, okupiraj se time da održiš porodicu na okupu i da svi zajedno pregrmite ove teške trenutke", navodi izvor njene reči.

Dijana je Jeleni bila najveća podrška.
ATA Images 

Srećom Jelena je poslušala Dijanine savete, a kasnije je i sam Novak u jednom dokumentarcu istakao da ga je samo Jelena spasila i naterala da se digne i okrene prirodi, mudrim mislima i veri. Jelena je uspela da promeni Novakov način razmišljanja, da ga psihički ojača, i sada su zajedno uspeli da prevaziđu sve i postanu jači nego ikada.

Jelena i Novak prebrodili su sve krize.
Kurir/ Nenad Kostić 

Međutim, mnogi su se pitali šta o svemu tome ima da kaže Novak. Kako je slavni teniser istakao svojevremeno za hrvatsku Gloriju, razvod od supruge Jelene ne može ni da zamisli, te se uvek nasmeju kada vide neki od takvih natpisa u domaćim medijima.

Na pitanje šta mu prvo prođe kroz glavu kad pročita povremena medijska nagađanja o stabilnosti u njegovom bračnom životu, Novak je za hrvatsku Gloriju svojevremeno rekao: "Ne čitam i ne pratim medije, uglavnom ne. Tako da se ne uznemiravam. Razumem da je ljudima zanimljivije da pročitaju Nole i Jelena se razvode, nego Nole i Jelena se vole. Ali, to ne utiče na mene i Jelenu jer mi se zaista volimo".

Novak Đoković ne može da zamisli život bez Jelene.
Instagram 

Najbolji svetski teniser istakao je da ni on ni njegova supruga nisu opterećeni datumima, već da jedno drugom izjavljuju ljubav svaki dan.

"Ni Jelena ni ja nismo opterećeni takvim formalnostima. Oboje naš odnos doživljavamo tako da ga svaki dan negujemo, da ne zapustimo ono što našu ljubav čini tako snažnom.

Za svaki odnos je važno da ne podrazumevamo stvari i da ga ne zanemarujemo. Poslovni, privatni, ljubavni, porodični, bračni... Posvetio sam se svemu što je nama važno", rekao je Novak.

Novak Đoković razvod definitivno ne želi ni da komentariše, a ne da o njemu misli, čime je jasno da ga ovako nešto užasava, i da ne može ni da zamisli da nije sa Jelenom.

On je naveo šta ga kod Jelene oduševljava i posle 18 godina ljubavi.

"Sve. Ona je najkompletnija osoba koju poznajem. Otvorena i puna podrške. Uz nju rastem, kao što se trudim da i ona raste uz mene" rekao je Nole čime je definitivno stavio tačku na bilo kakva nagađanja o njihovom braku.

Bonus video:

Jelena i Novak Đoković zaljubljeni u Istanbulu Instagram/jelenadjokovicndf

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!