Jelena i Novak Đoković danas su jedan od najskladnijih parova na javnoj sceni. Ipak, nema sumnje da su i oni, baš kao i svi, imali probleme u svom braku koje su, srećom, uspešno prebrodili. Podsetimo da su Jelena i Novak zajedno još od rane mladosti, a upoznali su se upravo u školi iz koje je Novak izbačen. 

On je već kao tinejdžer uplovio u profesionalne teniserske vode, ali sportska gimnazija koju je pohašao za to nije imala razumevanja.

Novak Đoković i Jelena u skladnom su braku 8 godina.
Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia 

- Nisu imali razumevanja da on ne može da sedi u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju da idem, da obrazlažem gde je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Rekla sam im da nikome ne kažu da su "s" od sportske gimnazije. Trebalo je da mu daju podršku, da mu daju gradivo koji će on da savlada - rekla je Novakova majka Dijana jednom prilikom.

Dijana Đoković govorila je da škola nije imala razumevanja za Novakove uspehe.
pritnscreen/instagram 

Ipak, iz te gimnazije izrodilo se i nešto divno - Novak je upoznao Jelenu Ristić. 11 meseci starija Jelena Ristić i Novak su se našli u istom društvu, a upravo su zahvaljujući sportu započeli razgovor, shvativši da imaju puno zajedničkih tema. Ljudi koji su pristustvovali njihovom upoznavanju, okarakterisirali su ga kao ljubav na prvi pogled.

- Ona je za mene nešto posebno, ona je moja srodna duša - rekao je nebrojeno puta Novak Đoković.

- Na prvi pogled me je osvojila osmehom. Naravno, izgled uvek prvi dolazi do izražaja, ali za ljubav je potrebno mnogo više. Jelena je bila iskrena od prvog trenutka i hvala Bogu što smo se sreli pre nego što sam postigao velike uspehe jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kog je upoznala kada je imao 17 godina. Ona mi je najveća podrška, sposobna je, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost, to je ono što nas čini srećnim.

Jelena i Novak su u skladnom braku nešto više od 8 godina, ali tokom tog perioda prolazili su kroz raznorazne trzavice, dok su domaći mediji pisali da je Jelena ostavljala Novaka čak 3 puta, odnosno pomišljala je na to.

Jelena Đoković navodno je 3 puta pomišljala da ostavi Novaka.
Mateja Stanisavljevic/ATAIMAGES 

Da prebrode bračne krize najviše im je pomogla Novakova majka Dijana, piše Story.

"Nikad Jelena nije pomišljala da ode zauvek, ali je imala faze kada više nije mogla da se nosi sa Novakovim padovima i periodima kada se povlačio u sebe, te nije mogao da pronađe izlaz,"rekao je svojevremeno izvor za "Scandal!" pa dodao:

"Pored kuće, dece, bračnih obaveza, vođenja fondacije, poslova, javnosti imala je nad glavom i Novakove uspone i padove, ali i povredu lakta, tada im je bilo najteže. Baš u to vreme imao je niz poraza i mnogi su ga kritikovali. Novak se povlačio u sebe, nije znao kako da se izbori sa pritiskom javnosti. Jelena je pokušavala da ga podigne na razne načine, pričala je s njim danima i noćima, tražeći način da ga vrati na put uspeha, ali on tada nije imao snage. To ju je pogađalo pa je da bi ga trgla govorila da će otići i da se neće vratiti dok ne bude ponovo stari Nole," kaže izvor i otkriva ko je pomogao da brak Novaka i Jelene opstane uprkos svemu.

Dijana Đoković je pomogla Jeleni i Novaku.
REAU ALEXIS / Sipa Press / Profimedia 

"Dijana je to na vreme osetila, pa je bila ključna u rešavanju problema. Dosta je tada Jeleni pomagala oko dece i drugih obaveza, ali ju je i svakodnevno bodrila. Kroz suze joj je ponavljala: "Ajde, ne padaj, moraš izdržati, na kraju sve ostane na nama ženama. Samo budi uz muža i biće sve uredu. Žena je stub porodice, ako ona padne pada sve. Zamisli kroz šta sam sve ja morala da prođem dok smo još bili podstanari i morala da se bavim mužem i decom i borim da preživimo, okupiraj se time da održiš porodicu na okupu i da svi zajedno pregrmite ove teške trenutke", navodi izvor njene reči.

Srećom Jelena je poslušala Dijanine savete, a kasnije je i sam Novak u jednom dokumentarcu istakao da ga je samo Jelena spasila i naterala da se digne i okrene prirodi, mudrim mislima i veri. Jelena je uspela da promeni Novakov način razmišljanja, da ga psihički ojača, i sada su zajedno uspeli da prevaziđu sve i postanu jači nego ikada.

jelena je uspela da promeni novaka.
Instagram 

Ipak, u jednom trenutku se pisalo i da Jelena i Dijana nisu u dobrim odnosima, te da se "ne podnose", a upravo je kamen spoticanja bila promena koju je supruga tenisera unela u njegov život.

Dijani Đoković nije se dopao način na koji Jelena i Novak vaspitavaju decu.
Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Da stvari zaista dugo nisu bile idealne dalo se naslutiti i po Dijaninim izjavama koja je otvoreno govorila da joj se ne dopada način na koji sin i snaja vaspitavaju decu, ali i to što su čak i decu uveli restrikcije kada su u pitanju pojedine namirnice, kao što je šećer.

- Oni nažalost retko dolaze, stvorili su svoju porodicu i oazu. Jelena određene stvari radi na svoj način. Dolazi do mimoilaženja, naročito po pitanju ishrane koju ne podržavam - rekla je Dijana jednom prilikom.

Dijana Đoković kaže da Jelena i Novak retko dolaze.
ATA Images 

Na mečevima Dijana i Jelena nikada ne sede jedna pored druge, a kada god je to bilo moguće, zaobilazile su se u širokom krugu, no, to se izgleda promenilo nakon poslednjeg Vimbldona gde je Novakova majka bila vidno oduševljena kada je teniser pritrčao svojoj supruzi kako bi je poljubio nakon osvojene titule.

Dijana je sa oduševljanjem pratila kako je Bovak pozdravio Jelenu nakon osvojenog turnira.
SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia 

Priče o pomirenju postale su još glasnije nakon što su letos Novak, Jelena i Dijana otišli na koncert Dina Merlina u Crnoj Gori. Proslavljeni teniski as objavio je fotografiju sa njih dve i simbolično ih nazvao kraljicama.

Bovak Đoković je odveo i majku i jelenu na koncert.
Instagram 

Nole im je stavio i emodžije "kraljica", iznad glave, dok su njih dve nasmejano pozirale u njegovom zagrljaju. Da li je konačno sve loše ostavljeno po strani ostaje da vidimo, a mnogi se nadaju da su sada konačno zakopane "ratne sekire".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!