Supruga najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Jelena Đoković, često je u javnosti govorila o mnogim temama koje se tiču dece i omladine, kao i roditeljstva, a neke njene metode vaspitavanja izazvale su među ljudima oštre polemike.

Tako primera radi, ona decu ne vaspitava batinama, i oštar je protivnik ovakvog vida kažnjavanja

- Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti ‒ istakla je Jelena jednom prilikom.

Jelena Đoković ne voli da kažnjava decu.
Juergen Hasenkopf / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Međutim, osim batina, Jelenina i Novakova deca od sada žive sa još jednim, nesvakidašnjim, pravilom. Naime, Stefan i Tara za svoje rođendane više ne smeju da gase svećice na torti, piše Story.

- Svi smo u kosovskim manastirima i crkvama palili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga.

Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj - navela je Jelena.

Mnoge je oduzimanje tipične rođendanske tradicije deci bilo više nego čudno, a nije tajna da je i sama Dijana Đoković, Novakova majka, javno govorila da se ne slaže sa ovakvim roditeljskim metodama.

Dijani smeta i što Jelena praktikuje da u njenoj i Novakovoj kući nema šećera. U trenucima kada im se jede slatko, konzumiraju specijalno napravljene slatkiše. Kako je dobro poznato da bake vole da razmaze svoje unučiće, proneo se glas da ovo možda smeta Dijani jer ne može da uradi isto sa Novakovom decom.

Dijana Đoković ne slaže se sa načinom na koji Novak i Jelena odgajaju decu.
ATA Images 

- Oni nažalost retko dolaze, stvorili su svoju porodicu i oazu. Jelena određene stvari radi na svoj način. Dolazi do mimoilaženja, naročito po pitanju ishrane koju ne podržavam - rekla je Dijana jednom prilikom.

Takođe, ona je u jednom intervjuu otkrila i kakva je baka.

Dijana Đoković se ne slaže uvek sa Jelenom.
REAU ALEXIS / Sipa Press / Profimedia 

- Jako sam srećna što imam unuke, što su mi podarili Stefana i Taru. Možda ne provodimo sa njima onoliko vremena koliko bismo želeli, ali i to što provodim zaista mi mnogo znači i nekako me vraća u detinjstvo, u period kad su moja deca bila mala, kad možda nisam imala vremena da se igram sa njima. Ja nisam tu da ih vaspitavam, to će mama i tata, ja sam tu da u njima uživam i da možda nekad prekršim neke stvari koje im ne dozvoljavaju, ali u tome i jeste čar - ispričala je Dijana.

Na veliku radost Stefana i Tare, baka im priprema omiljena jela kad god joj se ukaže prilika, odnosno kada ih roditelji dovedu u Beograd.

- Kad god ima vremena pokušavamo da se vidimo, da odemo na jezero, da šetamo... Dođu kod nas kući, da i unuci osete tu toplinu doma kod bake i deke. Vole moje čuvene palačinke. Uvek se čuje: “Bako, spremi nam palačinke!”, pa se onda nadmećemo: "Koje ćete, bezglutenske ili normalne?", a Stefan kaže: "Bako, normalne, pusti te bezglutenske" - otkrila je uz jednom prilikom Dijana Đoković.

JELENA ĐOKOVIĆ POKAZALA KAKO UČI ĆERKU TARU ENGLESKI! Dok su mala, ko sunđer UPIJAJU! Roditelji je zatrpali komentarima Instagram

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!