Odnos Jelene i Novaka jedan je od najstabilnijih na javnoj sceni, međutim, i oni su, na kraju dana, samo obični ljudi od krvi i mesa, i imaju i one dobre, ali i loše dane, o čemu su i sami govorili u nekoliko navrata. Tako je poznato da je početak njihove ljubavi bio na staklenim nogama zbog mnogobrojnih obaveza, a odnos je u nekoliko navrata bio pred pucanjem upravo zbog daljine koja je bila glavna prepreka njihovoj ljubavi. 

To se pre svega odnosi na prvi važan korak u njihovoj vezi kada su bili odlučili da otpočnu zajednički život u Monaku, gde su ih sačekale određene prepreke.

- Tri godine od početka naše veze došli smo do prekretnice. Odlučili smo se za zajednički život. Ali, u Monaku je bilo teško pronaći posao. Sve je “zatvoreno”, ali ja sam se igrom slučaja zaposlila u jednoj naftnoj kompaniji – pričala je Jelena o početnim danima u Monaku.

Jelena Đoković i Novak imali su krize u početku.
Splash News / Splash / Profimedia 

- Radila sam tamo godinu dana i to je bila nemoguća misija za našu vezu. U jednom trenutku Novak mi je rekao da više tako ne možemo. Dok sam studirala, tačno sam znala kada sam slobodna i kada mu se mogu posvetiti. Na poslu sam provodila dane u kancelariji i naša veza se našla u iskušenju. Zato smo tražili drugo rešenje – ispričala je Jelena jednom prilikom, prenosi "Story".

Inače, domaći mediji pisali su da je Jelena pomišljala da ostavi Novaka čak tri puta. Da prebrode bračne krize najviše im je pomogla Novakova majka Dijana.

Jeleni Đoković je najviše pomogla Dijana tokom kriza sa Novakom.
ATA Images 

- Nikad Jelena nije pomišljala da ode zauvek, ali je imala faze kada više nije mogla da se nosi sa Novakovim padovima i periodima kada se povlačio u sebe, te nije mogao da pronađe izlaz - rekao je svojevremeno izvor za "Scandal!" pa dodao:

- Pored kuće, dece, bračnih obaveza, vođenja fondacije, poslova, javnosti imala je nad glavom i Novakove uspone i padove, ali i povredu lakta, tada im je bilo najteže. Baš u to vreme imao je niz poraza i mnogi su ga kritikovali. Novak se povlačio u sebe, nije znao kako da se izbori sa pritiskom javnosti. Jelena je pokušavala da ga podigne na razne načine, pričala je s njim danima i noćima, tražeći način da ga vrati na put uspeha, ali on tada nije imao snage. To ju je pogađalo pa je da bi ga trgla govorila da će otići i da se neće vratiti dok ne bude ponovo stari Nole - kaže izvor i otkriva ko je pomogao da brak Novaka i Jelene opstane uprkos svemu.

Jelena Đoković na sve načine je pokušavala da pomogne Novaku.
Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia 

- Dijana je to na vreme osetila, pa je bila ključna u rešavanju problema. Dosta je tada Jeleni pomagala oko dece i drugih obaveza, ali ju je i svakodnevno bodrila. Kroz suze joj je ponavljala: "Ajde, ne padaj, moraš izdržati, na kraju sve ostane na nama ženama. Samo budi uz muža i biće sve u redu. Žena je stub porodice, ako ona padne pada sve. Zamisli kroz šta sam sve ja morala da prođem dok smo još bili podstanari i morala da se bavim mužem i decom i borim da preživimo, okupiraj se time da održiš porodicu na okupu i da svi zajedno pregrmite ove teške trenutke - navodi izvor njene reči.

Jelena Đoković poslušala je Dijanine savete vezane za novaka.
REAU ALEXIS / Sipa Press / Profimedia 

Srećom Jelena je poslušala Dijanine savete, a kasnije je i sam Novak u jednom dokumentarcu istakao da ga je samo Jelena spasila i naterala da se digne i okrene prirodi, mudrim mislima i veri. Jelena je uspela da promeni Novakov način razmišljanja, da ga psihički ojača, i sada su zajedno uspeli da prevaziđu sve i postanu jači nego ikada.

Jelena Đoković je najveća novakova podrška.
Instagram 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!