Gvinet Paltrou našla se u ogromnom problemu zbog incidenta od pre nekoliko godina, kada je tokom skijanja naletela na nepoznatog muškarca, sudarila se sa njim, a potom pobegla iako je bio ozbiljno povređen. Naime, kako je oštećeni 76-godišnji Teri Sanderson ispričao na sudu, te 2016. godine on je skijao na stazi za početnike, u Juti, kada se na njega zaletela Gvinet i razornom silom ga udarila.

Udarac je bio s leđa i toliko snažan da je dobio trajno oštećenje mozga i prelom rebara. No, glumica negira da se incident ovako odvio. Tokom poslednjih sedam godina tužbi i protivtužbi, Gvinet se suočava sa još jednom parnicom u kojoj se traži odšteta od 300.000 dolara zbog nemara. Obe strane krive jedna drugu za incident. 

U sudnici je Gvinet sve vreme zaklanjala lice kako je ne bi fotografisali, a kako se videlo, bila je veoma nervozna i sve vreme je povlačila džemper. Njen advokat potvrdio je da bi trebalo da svedoče i njen suprug Bred Falčuk, ali i deca Epl i Mozes koji su tog dana bili sa njom na skijanju. Takođe je potvrdio da bi ovaj slučaj ozbiljno mogao da naruši njenu reputaciju, od čega glumica i strahuje.  

Podsetimo, sudija je prošle godine presudio u korist Patrou nakon što je Sanderson tražio čak 3.1 milion odštete. Ipak, imao je pravo na žalbu, što je i iskoristio. On tvrdi da je tog dana dobio najjači udarac u životu, te traži odštetu za "trajno oštećenje mozga, četiri slomljena rebra, bol, patnju, gubitak zadovoljstva u životu, emocionalnu bol i unakaženost". 

Teri Sanderson tuži Gvinet Paltrou.
Rick Bowmer / AFP / Profimedia 

Gvinet nije prihvatila odgovornost za ono što se dogodilo, iako je advokat Sandersona rekao da se glumica samo "sjurila niz planinu". On je istakao i da je Patrou skrenula pogled u stranu jer ju je pozvalo jedno od dece. 

"Deca i dvoje dece skijaju levo. Gospšođa Paltrou skija udesno, okreće glavu kako bi pogledala svoju decu. Dok to radi, udara u leđa Terija Sandersona. Optužena Gvinet Paltrou znala je da će se neko ozbiljno povrediti ako nastavi da skija na taj način, ako nastavi da gleda u stranu. Znala je da je to što radi opasno i znala je da je nepromišljeno", ispričao je advokat.

Gvinet Paltrou je sve vreme skrivala lice na suđenju.
Rick Bowmer, Pool / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Međutim, Patrou tvrdi drugačije. Njeni branitelji tvrde da je Sanderson zadobio gubitak sluha i vida dobio nakon moždanog udara, kao i da je za incident prilikom skijanja sam kriv jer je bio okrenut leđima kada je naleteo na glumicu, nakon čega su oboje pali na stazi. Takođe je istakao da je pomoć potražio tek kada je video sa kim se sudario. 

Gvinet je, kako se navodi, glasno opsovala, a njen sin je posvedočio da majku nikad nije video tako uzrujanu. Jedan od dokaza bio je i mejl koji je Sanderson poslao glumici nakon sudara, a u kojem se nalazio i status na Fejsbuku na kojem je pisalo: "Slavan sam". 

Takođe, advokat glumice tvrdi da je Paltrou proverila da li je čovek dobro, te da je bila toliko uzrujana da tog dana više nije izlazila na stazu. 

Postavilo se i pitanje zašto je Sanderson čekao tri godine da podigne tužbu, na šta je on obelodanio da je nakon incidenta izgubio paćenje zbog povrede mozga. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!