Pol Makartni, čuveni pevač Bitlsa uslikan je nedavno sa 17 godina mlađom suprugom Nensi Ševel dok su uživali u čarima Sent Bartsa. Par je sve vreme razmenjivao nežnosti, ne mareći za paparace, a supruga slavnog muzičara sve vreme se trudila da njenom dragom ništa ne fali i pomagala mu da izađe iz vode.

Pol nije skidao osmeh sa lica, i zaista je lepo videti da konačno uživa u ljubavi nakon toliko uspona i padova. Naime, nije tajna da je u prošlosti imao buran ljubavni život koji je obeležila i tragedija, a zbog izbora partnerki u jedom trenutku je ratovao i sa rođenom decom. 

U trenutku kada je bio na vrhuncu slave sa Bitlsima, 1962, na jednom snimanju upoznao je američku fotografkinju Lindu Istman. Zatim su se sreli četiri dana kasnije na jednoj žurki, pa su se sretali i povremeno družili u narednim mesecima, piše Glossy.

Uskoro su postali par, a Pol, koji inače ćuti o svojoj privatnosti, pričao je naširoko o svojoj novoj ljubavi.

"Dopala mi se kao žena, ona izgleda mnogo lepo i ima dobru figuru, tako da me je privukla fizički", priznao je Makartni, ali je dodao da je to samo prva stvar koju je primetio.

"Njen mentalni stav je prilično buntovnički. Dok je odrastala, ona je bila kklinka koja je sedela u kuhinji sa svojim crnim kuvaricama da bi naučila da kuva. Nije joj se dopadalo druženje",  rekao je on i nazvao Lindu "slobodnim duhom" i crnom ovcom u svojoj školovanoj porodici jer se posvetila umetnosti, a ne obrazovanju.

"Ona je umetnica, nije rođena za akademski život", objasnio je. Linda je tada već imala ćerku iz prvog braka, a Pol, koji je maštao o porodičnom životu, prihvatio ju je kao svoje dete. Par se venčao 12. marta 1969. godine, a zajedno su proveli narednih 29 godina.

Za to vreme su zajedno brinuli o Lindinoj ćerki Heder, koju je Pol zvanično usvojio, zatim zajedničkim ćerkama Meri i Steli i sinu Džejmsu.

Par je živeo idilično sve do 1995. godine, kada je Linda dobila dijagnozu raka dojke. On je ubrzo metastazirao na jetru, a Polovoj supruzi je rečeno da će živeti još 18 meseci. Preminula je u aprilu 1998, sa 56 godina.

"Našao sam savetnika jer sam znao da će mi trebati pomoć. Bio je sjajan, naročito jer mi je pomogao da se rešim krivice i želje da budem savršen sve vreme. Ali onda sam pomislio – čekaj, mi smo samo ljudi. To je bila najlepša stvar u našem braku: bili smo dečko i devojka koji imaju bebe", rekao je Pol Makartni posle smrti supruge.

Iako su svi brinuli kako će muzičar nastaviti dalje posle tragičnog gubitka, on je godinu dana kasnije stupio u vezu s manekenkom Heder Mils, kojom se i oženio 2002. godine.

Par je naredne godine dobio ćerku Beatris, a Makartni je bio zaljubljen do ušiju u svoju drugu suprugu. Nakon što je u jednoj nesreći izgubila deo noge, posvetio joj je pesmu Out on a Limb i bio opijen ljubavlju.

Međutim, njegova porodica nije bila toliko očarana Heder, a na prvom mestu je to bio slučaj sa njegovom ćerkom Stelom, danas poznatom kao jednom od najcenjenijih modnih dizajnerki u Britaniji.

Stela Makartni nije bila oduševljena očevom suprugom.
pritnscreen/instagram 

"Svake božije nedelje Stela je pokušavala da nam rasturi brak. Bila je toliko ljubomorna", rekla je Heder jednom prilikom.

Idila je, ispostavilo se, bila kratkog daha, a Pol i Heder rastali su se 2006. godine i razveli 2008. Nakon razvoda, Heder je dobila nadoknadu od čak 50 miliona dolara, a Polova porodica se nije žalila jer su jedva čekali da joj vide leđa, pisala je britanska štampa.


Međutim, za Makartnija se ispostavilo da ga tek čeka ljubav uz koju će ostariti. Dok je još čekao da finalizira razvod sa Heder, sprijateljio se sa Nensi Ševel, poslovnom ženom iz Njujorka. Par je 2007. već često putovao zajedno širom sveta, ali još uvek samo prijateljski.


Makartni je jednom prilikom ispričao i kako je počela njihova ljubav, dok su bili na odmoru u Maroku.

"Razmišljao sam o svim tim emocijama koje imam prema Nensi dok sam svirao klavir. Bilo je tako lepo i romantično, bio je savršen trenutak. pomislio sam – nećemo ostati u odvojenim sobama noćas", prisetio se.

Kako je muzičar pričao, fascinirala ga je Nensina energija, naročito na plesnom podijumu, gde često jedno drugom pokazuju svoju ljubav i nežnost.


Venčali su se 9. oktobra 2011. godine, na istom mestu u Londonu na kom je Pol rekao "da" Lindi decenijama ranije, pred oko 30 članova porodice i prijatelja.

Nova maćeha bila je ukusu Polovoj deci, a Stela je čak dizajnirala odeću za mladence, Meri je fotografisala ovaj veseli skup, dok je mala Beatris bila zadužena za cveće.

– Nensi je moja nova majka. Osećam to. Ona je tako iskrena. Čini tatu vrlo, vrlo srećnim. Obožavamo je – rekao je iskreno Polov sin Džejms posle svadbe.


Par je od tada nerazdvojan i često ih viđamo na romantičnim putovanjima i svečanim događajima – uvek zagrljene, uvek nasmejane, uvek spremne da se poljube pred celim svetom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!