Stela Makartni ovih dana odmara se na Mikonosu i to na privatnoj jahti, ali njene fotografije sa odmora nisu ni nalik onim "našminkanim" koje viđamo kada je reč o drugim selebritijima. Dizajnerka odmor provodi u opuštenom izdanju, izmotavala se i zabavljala sa prijateljima, ne mareći za paparace.

Vreme je uglavnom provodila u jednostavnom jednodelnom kupaćem kostimu sa perlicama sa prednje strane i apsolutno je nikad nije bilo briga šta će ko da kaže za njena izdanja.

Stela Makartni opušta se na jahti na Mikonosu.
ThePhotOne / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

S obzirom da važi za jednu od najbogatijih žena Amerike, koja je rođena u luksuzu i "suvom zlatu", mnogi su mislili da će, kada dođe u određene godine, poput mnogih drugih žena (uzmimo za primer donatelu Versaće) biti redovan pacijent na klinikama za plastičnu hirurgiju, veliko je iznenađenje to što je uprkos bogatom poreklu ostala skromna.

Stela Makartni ne obazire se na paparace.
ThePhotOne / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Ne birše bore, ne "pegla" lice, ne ugrađuje silikone... jednostavno, ništa od toga je ne zanima!

Stela možda oblači najveće svetske dive, ali, po sostvenom priznanju, najviše voli kada je njena modna linija dostupna u H&M prodavnicama. Inače, ona je i četvoro dece i zbog svega navedenog je obožavaju svi: od bogataša do srednje staleži.

Ko je Stela Makartni?

Uticajna biznismenka je inače modna dizajnerka koja vodi sopstveni brend pod imenom "Stella McCartney". S obzirom koliko ima radnji od Rima do Majamija, za nju se može reći da je jedna od uspešnijih dizajnerki.

Stela Makartni je uticajna engleska dizajnerka.
Shutterstock 

Stela je neko ko je rođen bogat. Njen otac je Pol Makartni je bivši basista benda "Bitls", a majka je bila poznata fotografkinja. Iako joj je porodica bila imućna, odrasla je u skromnom okruženju engleskog sela. Dizajnirala je odeću još od malih nogu, a prvu pravu odeću dizajnirala je kad joj je bilo samo 13 godina.

Stela je stekla zamah u svojoj modnoj karijeri kada ju je 'Chole' odabrao za kreativnog direktora. Nakon toga, ona je stekla komercijalni i kritički uspeh i pokrenula vlastiti brend u ranim 2000-ima.

Ona je vrsta dizajnera koji ne želi biti samo poznat među imućnijima, već želi dopreti do šire javnosti, zbog čega je sarađivala s povoljnijim brendovima poput "H&M", "Adidas". Za Stelu se kaže da je osoba s principima i protiv je upotrebe životinjske kože u modi i snažna je zagovornica PETA-e.

Stela Makartni gradi karijeru od 1995.
Shutterstock 

Početak karijere

Njena karijera krenula je uzlaznom putanjom davne 1995. kada je oblačila neke od najvećih supemodela svih vremena - Naomi Kembel i Kejt Mos. Njene revije bile su veoma popularne i medijski propraćene, a interesantno je da je samo dve godine nakon što je diplomirala na londonskom koledžu Central St. Martins College of Art & Design, Makartni je pozvana da postane glavni dizajner u modnoj kući 'Chloe' u Parizu, Francuska.

Karl Lagerfeld, poznati dizajner, isprva je bio skeptičan prema Stelinom talentu u modi i kritikovao je "Chloeinu" odluku da je odabere za svoju kreativnu direktorku, ali s vremenom je u modnoj kući stekla sve više komercijalnog i kritičkog uspeha.

Karl Lagerfeld isprva je bio skeptičan prema Stelinom talentu u modi i kritikovao je "Chloeinu" odluku da je odabere za svoju kreativnu direktorku
Youtube 

2001. godine došlo je vreme za Makartni za pokretanje sopstvene modne kuće i ona je osnovala svoju prvu kolekciju u Parizu. Sada je vlasnica 17 prodavnica svog branda koje se nalaze širom sveta. Takođe, 2004. oblačila je nikog drugog do kraljicu popa Madonu, a kreirala je i odeću za Eni Lenoks, kostime Džud Lou i Gvinet Paltrou. Takođe, dizajnirala je Madoninu venčanicu za njeno venčanje sa Gajem Ričijem 2003. godine.

Već 2007. godine lansirala je i svoju liniju kozmetike "Care", a potom i kolekciju donjeg veša.

Lični život

Stela Makartni se udala za britanskog izdavača Alasdhar Vilisom 2003. godine. Par je ima četvoro zajedničke dece: Miler Alasdhar, Becket Robert Li Vilis, Bejli Linda i Rajli Dejzi.

Stela Makartni ostala je skromna uprkos bogatstvu.
Shutterstock 

Zanimljivo je i to da je venčanica koju je Stela nosila na svom venčanju, bila je prepravljena venčanica njene pokojne majke. Dizajnerka inače ima i polusestru po ocu koja je rođena 2003. godine, a još Stelinih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

pritnscreen/instagram Stela Makartni iako je odrasla u luksuzu i dalje spada u najskromnije poznate ličnosti.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!