Žizel Bundšen (42) se posle razvoda od američkog fudbalera Toma Brejdija (45) posvetila poslu, a sada je na meti kritika zbog naslovne strane slavnog magazina.

Manekenka, koja je nekoliko puta proglašavana za najlepšu ženu na svetu, osvanula je na naslovnoj strani italijanskog izdanja magazina Vogue, a način na koji je pozirala mnogi osporavaju. Deo javnosti veruje da je izabrala pozu koja predstavlja đavola.

Na društvenim mrežama se vodila debata o Žizel i kažu da ih njena fotografija podseća na sliku Bafometa, stvorenja povezanog sa Satanom u istorijskim zapisima inkvizicije u 14. veku.

"To je Žizel na naslovnoj strani Voguea, kada je omiljena estetika slavnih postala satanska?", "Žizel Bundšen nekad i sad. Šta se desilo sa mojim omiljenim supermodelom? Muka mi je od mnogih Voguea i časopisa koji postaju satanski, baš kao Netflix Gremi i drugi, ali tužno je videti da moji favoriti sarađuju sa njima“, neki su od komentara.

Takođe su pokrenuli debatu o imenu modela i otkrili da Žizel znači 'obećanje ili talac' i tvrde da je to povezano sa terminom satanska veštica.

Bundšen je fotografisao poznati brazilski fotograf Rafael Pavaroti, a ona se još nije oglasila o prozivkama. Manekenka je pozirala za naslovnicu najpoznatijeg modnog magazina u crvenoj haljini poznate modne kuće Valentino. Plavu kosu sakrila je ispod zalizane kratke crvene perike, a šminkeri su joj potpuno izbledeli ten.

Žizel sada.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Inače, slavna Brazilka se u januaru nakon razvoda vratila manekenstvu i mnogi su primetili da izgleda bolje nego ikad. Tako je fotografisana na plaži u Majamiju dok je pozirala u ljubičastom kupaćem kostimu Versace.

Žizel sa bivšim mužem.
Instagram 

Manekenka je radeći kao model zaradila bogatstvo od 400 miliona dolara, a bila je najplaćenija manekenka od 2012. do 2016. Dok se ona posvetila poslu koji je zanemarila zbog porodice, njen bivši suprug Tom odlučio je da se povuče, što on nije uradio prošle godine kako je obećao Žizel.

Sada sve više vremena provodi sa njihovom decom, ćerkom Vivijan (10) i sinom Bendžaminom (13) i sinom Džonom (15), koje je dobio sa glumicom Bridžit Mojnahan (51).