Apokaliptična serija "The Last of Us" napravila je neviđen bum, i za kratko vreme postala jedno od najgledanijih ostvarenja, što je Pedru Paskalu, a pogotovo njegovoj "ćerki" Beli Remzi donelo ogromnu popularnost.

Ova 19-godišnjakinja se već pojavila u drugom popularnom ostvarenju, u "Igri prestola", gde je igrala najmlađu vladarku Lilijanu Mormont, ali se čini da je pravu slavu stekla tek nakon uloge devojčice Eli u "The Last of Us".

Ona u ostvarenju igra devojčicu koja bi mogla da spasi svet od gljivice koja se proširila po celoj zemlji i pretvara ljude u divlja stvorenja, nešto nalik zombijima.

Njenu glumu kritičari su ocenili sa najvišim ocenama i okarakterisali ulogu kao "mešavinu dečje nevinosti i usijanog nasilja". Kreator serije Krejg Mazin nedavno je otkrio da je intenzivno tragao kako bi pronašao "svoju Eli". Međutim, čim je video Belu Remzi, shvatio je da je ona pravi kandidat za ulogu u apokaliptičnoj seriji.

Sama glumica se za svoj lik odmah vezala čim je dobila scenario "iz razloga koji ne može da opiše".

Tokom jednogodišnjeg snimanja je živela u "mehuru" izolovana od spoljnog sveta, zbog zahtevnog rasporeda snimanja i kovid protokola.

- Ljudi se uvek pitaju kako na kraju dana uspevam ponovo da budem Bela, ali ponekad nisam znala to da uradim, budila sam se sa Elinim naglaskom - ispričala je jednom prilikom.

Inače, Bela je nedavno za NewYork Times izjavila da se posvetila i pisanju scenarija, odnosno nastavku istog koji je počela još kada je imala 14 godina, a koji je inspirisan njenim iskustvom sa anoreksijom.

Scenario govori o tinejdžerki koja živi sa poremećajima u ishrani i "sa nesavršenim vezama i komplikovanim ljudima".

Bela je inače u svet glume ušla veoma rano, najpre radeći u amaterskim pozorišnim trupama, a sa 11 godina dobila je ulogu Lijane Mormont u "Igri prestola" iako je tada još uvek išla u školu.

- Mislim da se ne bih ni bavila glumom da nije bilo ove serije. Nikada nisam ni planirala da budem glumica, ali tako su se stvari namestile. Tako me je "Igra prestola" pripremila za "The Last of Us", ali i druge projekte u meri u kojoj nije i neće nijedan drugi- ispričala je jednom prilikom.

Nedavno otkrila da je nebinarna

Bela Remzi je kasnije postala glavna zvezda nove britanske serije "The Worst Witch" u kojoj se radi o mladim vešticama, zasnovanoj na istoimenom serijalu knjiga iz 1974. autorke Džil Marfi.

Ujedno je nedavno otkrila i da je nebinarna osoba.

- Moj rod je uvek bio fluidan - rekla je a zatim dodala:

- Ja sam uglavnom samo osoba. Biti rodno određen nije nešto što mi se naročito sviđa, ali što se tiče ličnih zamenica, stvarno me nije briga - rekla je glumica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!