Od momenta kada se Marko Mitanovski pojavio na modnoj sceni, bilo je jasno - nova zvezda je rođena. Da ovo nisu samo prazne priče potvrđuje i činjenica da je ovaj mladi momak oblačio brojne domaće i strane svetske zvezde, pa čak i Madonu i Ledi Gagu, a svojevremeno je bio jedan od izabranih dizajnera na takmičenju "Ones to Watch" koje je održano na Londonskoj nedelji mode, septembra 2009.

To je bilo otvoreno takmičenje za britanski "Vogue" za mlade dizajnere iz širom sveta, gde je panel izabrao samo četiri dizajnera za učešće, što stoji između ostalog u zvaničnoj biografiji kreatora.

Markovi kostimi su predstavljeni u vodećim međunarodnim modnim publikacijama kao što su Dazed, Vision, Elle, Grazia, L'Officiel, Drama magazine, Vogue.co.uk itd... Njegovo delo je prepoznatljivo po skulpturalnoj i pozorišnoj formi, detaljnoj konstrukciji i preciznoj geometriji.

Međutim, uprkos nestvarnom startu, poslednjih godina sve je više bilo onih koji su se pitali zašto javnost nema prilike da vidi njegove kolekcije. Tek se pre dve godine saznalo da je Marko zapravo bio u procesu promene pola, i danas je Mia. 

Mia se ne oglašava toliko u javnosti i retko postavlja fotografije, ali na onim koje se mogu videti jasno je u kakvu se labudicu se pretvorila.

Marko Mitanovski promenio je pol.
pritnscreen/instagram 

Danas je žena koja lepotom obara s nogu, a sudeći po fotografijama, konačno uživa u životu o kakvom je oduvek maštala. 

Njene objave odišu pozitivnošću, a osmeh sa lica ne skida, te ostaje samo da se nadamo da ćemo uskoro videti i neku njenu novu kolekciju, s obzirom da je to najavila još davnih dana. 

mia mitanovski konačno je srećna u svojoj koži.
Instagram 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!