Kada je počelo planiranje ceremonije krunisanja kralja Čarlsa, koja će se održati 6. maja, i pratećih koncerata koji će sutradan ulepšati svečani vikend, britanski kralj je od prvog dana znao koje zvezde želi, a izdvojile su se dve muzičke zvezde na vrhu liste: Adel i Ed Širan. „Kralj je predložio nekoliko ljudi sa kojima bi želeo da nastupi, a Adel i Ed su bili na toj listi. Jako mu je stalo da oni budu deo koncerta“, rekli su organizatori događaja.

Krunisanje kralja Čarlsa III održaće se 6. maja.
Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia 

Iako se običnom narodu čini da je to poziv koji je velika čast i da se ne odbija, čini se da bi kralj mogao biti veoma razočaran jer su obe zvezde navodno odbile da nastupe. Ed Širan je dao legitimno izvinjenje. Naime, kako je objasnio, on dan ranije nastupa u Teksasu, pa bi mu bilo jako teško da ugura još jedan koncert u svoj raspored, ali je Adel, prema pisanju medija, bez obrazloženja odbila poziv.

Adel odbila kralja Čarlsa III.
B4859 / Avalon / Profimedia 

Definitivno nije gust raspored, jer ne samo da ne nastupa tih dana, već trenutno nema poznatih datuma koncerata posle 25. marta. Britanski mediji spekulišu da Adel ima neke važne privatne planove koji će je sprečiti da zapeva početkom maja, a šta joj je tačno važnije od nastupa za kralja Čarlsa, verovatno ćemo saznati uskoro.

„Postoji tim koji je okupljen sa namerom da organizuje nastupe sa talentovanim muzičarima, ali kada su dobili odgovore kojima se nisu nadali, bilo je veliko razočarenje“, prokomentarisao je situaciju izvor. „Oni su titani šoubiz industrije i suštinski su Britanci, a takođe su poznati širom sveta. Šteta“, zaključio je on.

Iako izvođači sa kojima je dogovor još nisu zvanično potvrđeni, 'OK' je napisao da će tamo najverovatnije biti Lionel Richie i Spice girls, a šuška se da bi na scenu mogao da izađe i Harry Styles.

Hari i Megan možda neće prisustvovati krunisanju kralja Čarlsa III.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

A kada govorimo o tome ko dolazi, a ko ne, nekoliko medija je prenelo i da princ Hari i Megan Markl još nisu dobili odgovor. Kako prenosi 'Dejli mejl', par je navodno još neodlučan, a pre dolaska na ceremoniju, princ Hari želi sastanak sa ocem i bratom, princom Vilijamom. Rok za odgovore je do početka aprila, a vreme će pokazati da li će par koji je uznemirio kraljevsku porodicu ipak biti deo jednog od najvažnijih događaja u istoriji porodice ili ne.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!