Dokumentarac Megan Markl i princa Harija izazvao je neviđeni haos u Britaniji, očekivano, veći nego nakon njihovog prvog intervjua kod Opre Vinfri kada je svet u šoku slušao jezive detalje koje su izneli na račun kraljevske porodice. Međutim, iako se očekivalo da će i ovog puta podići ogromnu prašinu, niko nije mogao da očekuje da će doći maltene, do poziva na linč. 

megan markl i princ hari naišli su na osudu javnosti.
Youtube 

Naime, koalicija velikih britanskih političkih imena, istaknuth vojnih ličnosti i uvaženih istoričara sinoć je pozvala vojvodu i vojvotkinju od Saseksa da se drže podalje od krunisanja kralja Čarlsa sledeće godine, a zbog bure koju je u javnosti podiglo emitovanje bombastičnog dokumentraca o njihovom odnosu sa kraljevskom porodicom.

Britanci ne žele Harija i Megan na krunisanju Čarlsa.
ROTA / Camerapress / Profimedia 

"Oni kategorički ne bi trebalo da budu prisutni u Vestminsterskoj opatiji 6. maja na Čarlsovom krunisanju", rekao je jedan bivši britanski ministar, a sa njegovim stavom slaže se ogroman broj cenjenih i uglednih ljudi.

Međutim, sa ovim stavovima saglasan je i dobar deo javnosti, barem ako je verovati anketi koja je sprovedena ubrzo nakon što je dokumenatarac emitovan. 

Naime, gotovo polovina Britanaca veruje da bi Megan i Hariju trebalo oduzeti titule, a 42 odsto ispitanika veruje da princ čak više ne bi trebalo da bude u redu za nasleđivanje trona. Neki su mišljenja da im čak treba i zabraniti ulazak u Britaniju.

Britanci su ogorčeni na Harija i Megan.
Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

"Ako im se toliko ne sviđa kraljevska porodica, zašto bi prisustvovali krunisanju", istakao je bivši lider konzervativaca Ijan Dankan Smit.

"Oni zarađuju na puštanju svoje porodice niz reku. Mislim da bi trebalo jasno staviti do znanja da ih Britanci ne žele tamo. Ljudi bi imali savršeno pravo da zvižde ako se par ipak pojavi. Oni su tužan par i za njih nema nade na njihovom trenutnom putu", nadovezao se političar Dejvid Melor.

Sa njima se slaže i lejdi Antonija Frejzer, istoričarka i pisac koja se nada da se Saseksovi neće pojaviti na krunisanju kako bi u centru pažnje ostali Kamila i Čarls.

Istaknuta elita smatra da megan i hariju treba oduzeti titule
Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

"Brine me da će kamere da se fokusiraju samo na njih ako dođu. Oni treba da se drže za ruke u Holivudu, a ne ovde", prokomentarisala je ona.

Podsetimo, dokumentarac "Megan &Harry" ne samo da govori o početku njihove ljubavi, već i o svemu što su doćiveli nakon što je Megan ušla u porodicu. Uprkos tome što je u svojoj suštini intiman prikaz njihovog života i želje da žive slobodno, bez stega dvorskih pravila, britanska javnost i mediji su se prilično ekstremistički obrušili na slavan par, ponajviše jer su od samog starta izneli brojne neistine, poput predstavljanja fotografa na premijeri "Harija Potera" kao nasrtljive paparace koji ih proganjaju i slično.

Da li mislite da su Megan i Hari zaista zaslužili da im se oduzmu titule i zabrani ulazak u Britaniju nakon svega? Pišite nam mišljenje u komentarima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!