Prve tri epizode serije pod nazivom "Harry&Meghan" objavljene su ovog četvrtka, a kraljevska porodica navodno se priprema za teške kritike u seriji. Rane kontroverze su se već pojavile u ponedeljak, nakon što je novi trejler pokazao snimak pokojne princeze od Velsa kako beži paparacima.

U novoj epizodi Megan Markl ispričala je kako je upoznala kraljicu Elizabetu II, i pritom pokazala kako joj se poklonila. Govorila je to kroz osmeh i sigurno nije imala lošu nameru, ali ne misle svi tako.

Megan Markl i princ Hari dokumentarac.
Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Dok je pričala, pored nje je sedeo Hari i činilo se da mu je izrazito neprijatno dok sluša suprugu. Izgledao je veoma ozbiljno, a onda se kratko osmehnuo.

Megan je upoznala kraljicu na ručku u Kraljevskoj loži u Vindzoru, ubrzo nakon što su ona i vojvoda od Saseksa otkrili da se zabavljaju, 2016. godine. Elizabeta II bila je prvi stariji član kraljevske porodice koji se sreo sa vojvotkinjom.

"Nije znala kako se to sve odvija. Za nju je takav sistem bio mali šok", rekao je Hari, a onda je Megan smejući se nastavila:„Mislim, to je nadrealno. Nije se desio onaj veliki momenat da mi je rekao: 'Sada ćeš upoznati moju baku'. Nisam znala da ću je upoznati sve do nekoliko trenutaka pre samog susreta. Bili smo u kolima i išli smo u Kraljevsku ložu na ručak, a Hari je izustio: 'Oh, moja baka je ovde, ona će biti tamo posle mise u crkvi'. Pitao me je: 'Znaš da se pokloniš, zar ne?'. Mislila sam da se šali".

Megan je susret sa kraljicom opisala sa srednjovekovnim dešavanjima odnosno sa onim što se prikazuje u američkom pozorištu "Medieval Times" gde se izvode srednjovekovne igre i borbe.

"Kako da to objašnite ljudima? Kako da objasnite da treba da se pokloni mojoj baki? Kako objasniti to, naročito nekom iz Amerike. To je čudno", dodao je Hari.

Vojvotkinja je naglasila da sada razume da je to važna stvar kao i da će Amerikanci razumeti jer imaju "Medieval Times" pozorište.

Megan Markl se ovako poklonila kraljici Elizabeti II.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

"Poklonila sam se i rekla: "Drago mi je što smo se upoznali, Vaše visočanstvo". Bilo je tako intenzivno. A onda kada je otišla, Eugenija i Džek i Fergi su mi rekli: "Sjajna si bila". Zahvalila sam im se. Nisam znala šta radim".

Megan je u trećoj epizodi serije otkrila da je morala da gugla reči britanske himne, ali da nije pohađala "brzi kurs" kraljevskog bontona, kako su mislili oni koji smatraju da je veoma pripremljeno ušla u vezu sa Harijem.